Arjen Fortuin schrijft de biografie van Gerrit Kouwenaar (1923-2014). Dat maakt uitgeverij Querido zojuist bekend in een persbericht. Annette Portegies, uitgever Querido: ‘Een dichter die de Nobelprijs voor Literatuur had moeten krijgen, verdient een uitmuntende biograaf. Querido prijst zich dus gelukkig dat Arjen Fortuin zich over het leven en werk van Gerrit Kouwenaar zal ontfermen.’

Arjen Fortuin:

Het is een grote eer om de biografie van Gerrit Kouwenaar te mogen schrijven, een dichter die mij al jaren zeer na aan het hart ligt. Met zijn verlangen om na de oorlog een nieuwe poëzie te scheppen heeft hij de literatuur blijvend veranderd. In de loop van zijn leven heeft hij talloze lezers een nieuwe blik op de wereld gegeven – ik dompel mij met liefde onder in zijn levensverhaal.

Arjen Fortuin schreef eerder de veelgeprezen biografie Geert van Oorschot, uitgever. De biografie van Gerrit Kouwenaar zal in 2023 verschijnen, honderd jaar na de geboortedag van de dichter.