Jean-Pierre Geelen behandelt in de Volkskrant onder de kop ‘Wat er misging met de bekentenissen van een winkeldief’ vandaag het artikel van Daan Heerma van Voss vorige week in het Volkskrant Magazine. Nadat ook de eigen columniste Sylvia Witteman Heerma van Voss voor ‘ijdeltuit‘ werd de redactie overstelpt met reacties.

Geelen noemt een hoop redenen waardoor het artikel, dat door de auteur was aangeboden aan het magazine, zoveel gedoe opleverde: er zat geen echte wroeging in, de foto’s bij het artikel lieten meer trots dan spijt zien, de grachtengordelbubbel waarbij een zoon uit een welgestelde familie een artikeltje kwijt kan, terwijl een jongen uit de Schilderswijk heel anders benaderd zou worden én het gebrek aan ironie bij de lezer (volgens de chef van het magazine):

De chef van het Magazine had de heftige reacties niet voorzien. Ze deelt die ook niet, ze vond dit een openhartige biecht van iemand die zijn nek uitsteekt. ‘Achteraf is de les wel om voorzichtig te zijn met het stijlmiddel ironie, dat heeft hier duidelijk niet voor iedereen goed gewerkt.’

Lees het hele stuk hier.

Daan Heerma van Voss was volgens de ombudsman wel wat ‘ontdaan’ door alle felle reacties.