De Nederlandse literatuur doet weer wat betere zaken in de Bestseller60. Rob van Essen knalt na het winnen van de Libris Literatuur Prijs de top tien binnen met De goede zoon. Vanuit het niets komt hij binnen op de vierde plaats. Hij wint ook in de bestsellerlijst van Ilja Leonard Pfeijffer die deze week naar plek vijf zakt.

Alle aandacht voor Manon Uphoff (Margriet van der Linden besprak Vallen is als vliegen in haar boekenclub en talloze collega’s wilden haar roman de bestsellerlijst in twitteren) pakt goed uit. Uphoff keert terug in de Bestseller60. Ze komt binnen op plek 26. Hopelijk is haar aanwezigheid voorlopig in de bestsellerlijst veilig gesteld, maar ze kan nog wel wat aandacht gebruiken. We gaan uiteindelijk voor een top tien positie toch?

Peter Buwalda verdwijnt deze week uit de top tien. Hij zakt naar plek 19. Tien wekenlang heeft hij in de top van de Bestseller60 gestaan.