Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer van Thomas Rueb heeft gisteravond de Brusseprijs 2019. Dat heeft juryvoorzitter Bas Haan op zaterdag 15 juni bekendgemaakt in een speciale uitzending van NOS Met het Oog Op Morgen vanuit Desmet Studio’s te Amsterdam. Rueb ontvangt het prijzengeld van € 10.000,- dat beschikbaar is gesteld door het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

Thomas Rueb was een van de vijf genomineerden voor de Brusseprijs 2019, de non-fictieprijs die sinds 2006 bestaat. Andere genomineerden waren:
* Peter Giesen Retour de France. Over de route nostalgique naar het Frankrijk van nu;
* Marcel Haenen De bokser. Het leven van Max Moszkowicz;
* Chris de Stoop Wanneer het water breekt; *
Arjen van Veelen Amerikanen lopen niet. Leven in het hart van de VS.

Voor de prijs voor het beste journalistieke boek zijn dit jaar 178 titels ingestuurd. De jury is zeer lovend over het grote aantal goede inzendingen. Naast gedegen journalistiek onderzoekswerk zag de jury ook veel schrijfkwaliteit. ‘Al deze genomineerden verdienen het gelezen te worden,’ zegt juryvoorzitter Bas Haan, die vorig jaar zelf de Brusseprijs won met zijn boek De rekening voor Rutte.

Laura H. van Thomas Rueb verscheen bij uitgeverij Das Mag. Onlangs werd bekend dat het productiehuis van documentairemaker Michiel van Erp werkt aan de verfilming van het boek.

0

Reacties