Hij begon zijn literaire loopbaan bij Thomas Rap met Noordeloos, Maar zijn tweede roman, Amateur, werd uitgeven door De Bezige Bij, maar daarna werd hij door Prometheus ingelijfd waar hij onder meer verhalenbundels en columns publiceerde en de hoog geprezen romans Vertrouwd voordelig en Jij bent van mij. Over een paar weken verschijnt De dood en de gladiolen de verzameling voetbalcolumns over FC Emmen die tegelijk als autobiografie gelezen kan worden nog bij Prometheus en daarna komt er nog één bundel columns, maar Peter Middendorp heeft een contract voor zijn volgende roman getekend bij De Bezige Bij.

Terug op het oude nest, naar eigen zeggen uit behoefte om een stevigere redactionele begeleiding. Wanneer de nieuwe roman verschijnt is nog niet bekend.

(foto: Mai Spijkers en Peter Middendorp bij de presentatie van Vertrouwd voordelig in september 2014 in Emmen, © CP)

0

Reacties