In de Facebookgroep voor boekhandelaren regende het gisteren klachten over spookbestellingen voor het in eigen beheer uitgegeven boek Weekendbenen van Leo Verheul. Petra van de Ven postte dit bericht: ‘Helaas probeert er iemand de verkoop van het boek Weekendbenen van Leo Verheul op te stuwen, door op valse namen te bestellen. Uiteraard wordt het boek nooit afgehaald…’

De respons op haar bericht was enorm: vanuit het hele land kwamen berichten van boekhandelaren die hetzelfde hadden meegemaakt. De zogenaamde klant bestelt het boek steeds onder een andere naam (Peters, Koenders, Guus van Maaren en geeft een fout telefoonnummer door). De boekhandel bestelt het boek en de klant komt nooit langs om het boek op te halen.

Leo Verheul heeft al diverse boeken gepubliceerd bij diverse uitgevers, maar dit boek werd blijkbaar door geen enkele uitgever geaccepteerd, waarna Verheul het boek in eigen beheer uitgaf (Botwolf). Aangezien er verder niemand belang bij heeft dat de verkoop gestimuleerd wordt, vermoeden diverse boekhandelaren dan ook dat Verheul zelf achter de actie zit om boekhandelaren op te lichten.

Verheul neemt wel vaker een loopje met de werkelijkheid. Zo gaf hij zijn boek ook meteen het predicaat ‘Beste vrouwenthriller 2019’ mee.

Boekhandelaren zijn in ieder geval gewaarschuwd: nooit meer een boek van Leo Verheul bestellen, tenzij die vooraf betaald is door de klant. De boekhandelaren bedenken inmiddels manieren om de spookbestellingen weer terug te leveren aan het CB, wat kan als er een foutje in ontdekt wordt: ‘er kan zomaar opeens een bladzijde missen… je weet het niet…’

In de tussentijd kunnen we ons nog vermaken met de dolkomische filmpjes van de auteur die zijn boek probeert te slijten.

0

Reacties