We brengen nog even achterstallig boekverfilmingsnieuws. Dat de roman Buiten is het feest van Arthur Japin verfilmd zou worden, was al eerder bekend maar afgelopen maandag werd duidelijk wie de hoofdrollen in de film zullen gaan vertolken: Georgina Verbaan, Abbey Hoes en Eelco Smits.

De opnames van de film starten volgende maand en moeten begin oktober klaar zijn. De film is dan in 2020 te zien in de bioscoop.

Het is geen geheim dat de roman gebaseerd is op het incestverleden van Karin Bloemen. Op Tzum.info schreven we bij het verschijnen van de roman:

Het verhaal heeft raakvlakken met de levensgeschiedenis van theaterdiva Karin Bloemen, maar is volledig fictief. La Bloemen heeft Japin geïnspireerd en de beschrijvingen van hoofdpersonage Zonne doen aan haar denken, maar een biografisch werk is het allerminst.

Inmiddels heeft Bloemen ook zelf een boek geschreven over het misbruik in haar jeugd. Haar boek, Mijn ware verhaal, staat inmiddels zes weken in de Bestseller60.

0

Reacties