Op zondag 4 augustus gaat Janine Abbring in gesprek met Hanna Bervoets in de tweede afleveringen van Zomergasten. Dat heeft de VPRO zojuist bekendgemaakt. Van Hanna Bervoets verscheen onlangs Welkom in het Rijk der zieken. Bervoets over de fragmenten die in de uitzending te zien zullen zijn:

Mijn fragmenten draaien om de verhalen die we onszelf en elkaar vertellen om met onszelf en elkaar te kunnen leven. Hoe maken we onszelf wijs dat we een goed mens zijn, ook wanneer we verkeerde beslissingen nemen? Hoe worden onze ideeën over zaken als liefde, authenticiteit en zingeving beïnvloed door de cultuur en gemeenschap waarin we leven? En welke verhalen vertellen we onszelf om overeind te blijven bij rouw, verlies of verdriet? Het zijn vragen die me al jaren bezighouden, misschien wel de kern van m’n werk vormen. Maar: in de kracht van verhalen schuilt ook hun destructieve potentie.

De eerste gast van het programma is misdaadverslaggever John van den Heuvel.

(foto: © Dolf Verlinden)

0

Reacties