Thrillers, chicklits en non-fictie. Dat zijn de genres die momenteel de bestsellerlijst overheersen. De Nederlandse literaire roman heeft het zwaar in de Bestseller60. Het is weliswaar zomer, dat verklaart misschien voor een deel waarom lezers graag de nieuwe French, Verhoef of Riley meenemen naar het strand, maar het valt op dat Nederlandse literatuur al geruime tijd slecht vertegenwoordigd wordt in de bestsellerijst (zie hier, hier en hier).

Alleen Ilja Leonard Pfeijffer heeft deze week nog een plekje in de top tien. Zijn roman Grand Hotel Europa zakt van plek vijf naar plek acht. Pas op plaats negentien treffen we Een kleine verrassing aan van Hendrik Groen, meteen daarna volgt De goede zoon van Libris-winnaar Rob van Essen en twee plekken lager staat de roman van Peter Buwalda, Otmars zonen. Daarna: totale stilte.

De midprice-editie van Saskia Noorts eerste roman Stromboli staat op plek 33, Ferrara van Bert Wagendorp keldert naar plaats 50 (vorige week nog op plek 35)

2

Reacties