In het Dordrechts Museum is zojuist voor de laatste maal de ANV Debutantenprijs uitgereikt. Marieke Lucas Rijneveld won met De avond is ongemak (Atlas Contact) de prijs van de vakjury en Mirthe van Doornik won met Moeders van anderen (Prometheus) de lezersprijs. Beide schrijfsters gingen met een cheque van 3000 euro naar huis. Persis Bekkering, de derde genomineerde met Een heldenleven, vertrok met lege handen, nou ja, de duizend euro die elk schrijver op de shortlist krijgt.

Het was de laatste keer dat de debutantenprijs door ANV gesponsord is.

In de jury zaten De Standaard-journaliste Jelle Van Riet, de Volkskrant-recensent Arjan Peters, biograaf en hoogleraar Nederlandse letterkunde Kees Snoek, Tzum-recensente en docente Miriam Piters en docente Erica van Buuren in de jury.

(foto’s bovenaan © Miriam Piters)

0

Reacties