Met veel tamtam werd vorige maand Bookaroo gelanceerd. Daniël van der Meer en Toine Donk (initiatiefnemers van Bookaroo en bekend van Das Mag) wilden in samenwerking met lokale boekhandels de strijd aangaan met internetgigant Bol.com.

De social media werden volop ingezet, hier is Das Mag ook altijd sterk in geweest. Twitter, Facebook, Instagram. Dagelijks werden we bestookt met berichten en foto’s. Bookaroo hield je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen (hoeveel boekhandels claimden bijvoorbeeld een order) en het klantcontact. Binnen vijftien dagen moesten er 10.000 boeken verkocht zijn, dan ging het initiatief door. Dat doel haalden ze op dag vijftien, op 17 juli.

Sindsdien is het oorverdovend stil op de site en de sociale media van Bookaroo. Er zijn geen tweets, foto’s en berichten meer geplaatst. Ook de site is al weken niet meer aangepast. De openingspagina (etalage) is nog steeds niet bijgewerkt, ook de boeken onder de knop ‘Bestverkocht’ zijn onveranderd. Opvallend, vooral als je de concurrentie met Bol.com wilt aangaan. Daar twitteren ze vrolijk verder.

Ook anderen valt de stilte rond Bookaroo op:

0