Kinderen zijn vanaf dit jaar niet meer welkom op het Kinderboekenbal. De CPNB (de organisator van het bal) kiest voor een andere opzet. Dit valt te lezen op het weblog van schrijver Ted van Lieshout.

Traditiegetrouw vierden kinderen en volwassen altijd samen de start van de Kinderboekenweek op het bal (dat steevast op de vooravond gehouden werd). Of, zoals de CPNB het altijd noemde: ‘het grootste familiefeest van het jaar’. Op het bal wordt ook altijd de Gouden Griffel uitgereikt.

Het Kinderboekenbal blijft wel bestaan, maar krijgt dus een andere invulling. Van Lieshout schrijft op zijn weblog:

Op de avond vóór de Kinderboekenweek – dit jaar dinsdagavond 1 oktober 2019 – vindt het Kinderboekenbal plaats. Het wordt een speciale gala-avond voor volwassenen waarop teruggekeken wordt op het kinderboekenjaar. Het programma van de avond zal inhoudelijke aandacht geven aan onder andere de bekroonde titels tijdens het zaalprogramma. (…) De volgende ochtend wordt de start van de Kinderboekenweek gevierd: het CPNB organiseert speciaal voor kinderen op locatie – en in aanwezigheid van Kinderen voor Kinderen – een programma.

0

Reacties