Regelmatig is er een discussie over de positie van de vrouw in de literatuur (de laatste editie van de Boekenweek is hier een voorbeeld van), maar in de Bestseller60 doen vrouwelijke schrijvers momenteel heel goede zaken. Ze domineren namelijk de top tien. Dat komt niet vaak voor. Ter vergelijking: nog maar een paar weken geleden stonden er zeven mannen in de top tien.

Lucinda Riley – die momenteel scoort met haar zussenreeks – vult met vijf titels in de top tien al de helft van de lijst (plaats één twee, zes, acht en negen). Dan hebben we nog Astrid Holleerder (plaats zeven) en Karin Slaughter (plaats 10). Ook Nicci French staat met een thriller in de top tien (toegegeven: door een echtpaar geschreven) en we hebben de thriller van Suzanne Vermeer (al weten we niet precies of de thrillers na de dood van Paul Goeken door een man of een vrouw worden geschreven).

Enfin, als we op de naamgeving van schrijvers afgaan, zien we slechts één mannennaam in het rijtje staan: Ilja Leonard Pfeijffer (plaats vier).

0

Reacties