De laatste jaren waren vooral Bekende Nederlanders voorzitter van de jury (Frank Groothof, Hanneke Groenteman, Noraly Beyer) maar de nieuwe voorzitter, Volkskrantcriticus Arjan Peters, treedt ook in de illustere voetsporen van Jan Blokker en Kees Fens die in de beginjaren van de Woutertje Pieterse Prijs juryvoorzitter waren.

Peters:

Toen ik vijf jaar was, wilde ik alle kinderboeken lezen die er dat jaar verschenen waren. Ik heb er een halve eeuw op moeten wachten, maar nu komt die wens uit, om de hele kinderboekenproductie van één jaar te mogen lezen.

De jury verwelkomt verder de nieuwe leden Karin Amatmoekrim (schrijfster) en Marga Scholma (grafisch ontwerper) naast de oude leden Juan Khalaf (bibliothecaris, adviseur inburgering) en Veerle Vanden Bosch (chef Letteren van De Standaard).

De prijs wordt jaarlijks toegekend door aan de auteur en/of illustrator van een kinder- of jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het
jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is verschenen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 15.000,- en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Brook Foundation en De Versterking. In 2019 ging de prijs naar Alles komt goed, altijd van Kathleen Vereecken en Charlotte Peys. Op 9 april 2020 zal duidelijk zijn wie hun opvolgers zijn.

0

Reacties