Met haar jeugdboek Hendrick, de Hollandsche indiaan heeft Bianca Mastenbroek de Thea Beckmanprijs 2019 gewonnen. Dat is vandaag bekend gemaakt. De Thea Beckmanprijs is een prijs voor het beste historische jeugdboek.

De jury schrijft over het jeugdboek:

Hendrick, de Hollandsche indiaan is een indrukwekkend verhaal over de botsing tussen twee culturen en over de gevolgen van de Nederlandse expansie- en handelsdrift voor een trots en vredelievend volk. De jury is vol lof over dit spannende en met vaart geschreven avonturenboek, gebaseerd op historische gebeurtenissen. De schrijfster weet de ommekeer in het leven van Hendrick op overtuigende wijze tot leven te brengen.

Mastenbroek ontvangt 1000 euro. De jury bestond uit Hubert Slings (voorzitter), Henne van Beveren, Liselotte Dessauvagie, Monique Veldman en Moniek Warmer.

0

Reacties