In de strijd tegen de sterren heeft Volkskrantboekenbaas Wilma de Rek een volgende stap gezet. Vorige week werd al duidelijk dat het sterrensysteem in de boekenbijlage nader wordt gewogen toen hoofdredacteur Pieter Klok schreef: ‘De komende weken gaan we turven bij welke recensies we graag sterren willen blijven zien en bij welke boekbesprekingen de sterren achterwege kunnen blijven.’

Twee boeken kregen deze week een ster. Dat is een halvering als je het aantal vergelijkt met vorige week. Steeds minder boeken worden überhaupt gerecenseerd. In de Volkskrant krijgt Margaret Atwood drie sterren van Elma Drayer en Mike Isaac vijf sterren van Lauren Verhagen. Voor de rest veel rubriekjes, overzichtsartikelen, een interview (met Lucinda Riley, net als NRC Handelsblad op vrijdag) en de acht minirecensies van 175 woorden zonder sterren.

NRC Handelsblad gaf vrijdag aan 11 boeken ballen (sterren zonder punten) in lange recensies. Zeven recensies kregen drie ballen, vier boeken kregen vier ballen.

(Afbeelding: Vrouw aanschouwt de maan en sterren, Jan Luyken, 1687, publiek domein, via het Rijksmuseum)

0

Reacties