Gisteren werd het geschenkenregister gepubliceerd. Daarop staan de presentjes die leden van de Tweede Kamer kregen in de loop der jaren. Bij Tzum waren we natuurlijk benieuwd naar de boeken. Opvallend is dat het ene kamerlid wel meer boeken krijgt dan de ander (of opgeeft). Kamerleden die langer volksvertegenwoordiger zijn kunnen meer boeken hebben ontvangen, de onderstaande lijst gaat zelfs terug tot 2005. Er zijn ook kamerleden (Baudet en Hiddema, bijvoorbeeld) die niets opgeven. Komisch is de lijst van Remco Dijkstra, die niet alleen vermeldt dat hij boeken krijgt, maar ook laat aantekenen wat hij ermee gedaan heeft. We zouden aanraden om hem geen boek te geven als hij op werkbezoek komt.

Aartsen, A.A. (Thierry) – VVD
Ontvangen van ANP het fotoboek ‘Hollandse Beelden’. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de gemeente Noordenveld een boekje over ‘Drents Big Vief’. De waarde is onbekend.

Arib, K. (Khadija) – PvdA
Ontvangen van Chris Hooijkaas het boek ‘Denk na – over wereldbevolking en klimaatverandering’ ter waarde van €22,50
Ontvangen het boek van Tilburg University Society met als titel ‘Het eerste decennium’, gekregen van prof. dr. Sylvester C.W. Eijffinger. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Het Binnenhof blijft verbazen’ van Tweede Kamerlid Ronald van Raak. De waarde is onbekend
Ontvangen het boek ‘Heldinnen’ van Kindermedia. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Interieurs van het Binnenhof’ aangeboden door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €128,-.
Ontvangen twee boeken (Rechtsorde en Bestuur en Donner und Blitz) van de Raad van State naar aanleiding van het afscheid van Piet Hein Donner als vice-president. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek over Argentinië, tijdens een werkbezoek van Ockje van Tellegen namens de Voorzitter aan Buenos Aires. De waarde is onbekend.
Ontvangen op het Drongo talenfestival het boekje ‘Ik verf tot ik sterf’ ter waarde van €10,-.
Ontvangen van de Voorzitter van het Parlement van Malta het boek ‘The Siege of Malta’. De waard is onbekend
Ontvangen van de heer Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement, het boek ‘A portrait of the Ardennes’ en prenten van Vermeersch. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Helma Lodders het boek ‘Power to the pieper’. De waarde is onbekend. 22-11-2016
Ontvangen van Monique Bramsen het boek ‘van fractie-assistant tot minister president’. De waarde is onbekend. 16-11-2016
Ontvangen van Diederick Slijkerman het boek ‘het geheim van de ministeriële verantwoordelijkheid’. De waarde is onbekend. 14-11-2016
Ontvangen van het Rijksmuseum een boekenbon ter waarde van €50,-. 29-10-2016
Ontvangen het boek ‘F*ck die onzekerheid’ van drs. Kreneli Stadelmaier. De waarde is onbekend. 26-10-2016
Ontvangen het boek ‘Enfant terrible Wim Treub’ van Diederick Slijkerman. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei het vrijheidsboek en het Denk Boek. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Elsevier, dhr. Joustra, het boek “Zonder Koningin”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Nederland” van Charlotte Dematons ter waarde van €24,50. 14-11-2013
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Weird Things Customers Say in Bookshops” van Jen Campbell ter waarde van €10,49. 14-11-2013
Ontvangen een boek van Luitingh-Sijthoff ter waarde van €20,-. Voor eigen gebruik gehouden. 13-06-2013
Ontvangen een boek “Minderheidskabinet” van Willem Vermeend en Emile Bode ter waarde van €17,50. Voor eigen gebruik gehouden
Ontvangen van dhr. Poot het boek “Doodzonde tegen de rechtstaat” van Jan Poot. Het boek is retour gezonden.
Ontvangen van Marianne Thieme het boek ‘Het gelijk van de dieren, het geluk van de mensen’ ter waarde van €14,95. 19-03-2009
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Beckerman, S.M. (Sandra) – SP
Ontvangen van de provincie Noord-Holland het boek ‘Wereldvondsten uit een Hollands schip’. De waarde is onbekend.

Belhaj, S. (Salima) – D66
Ontvangen van Elsevier het boek “Heimweeland reportages over de strijd van Nederlanders tegen verandering” van Jelte Wiersma ter waarde van €14,95. 03-04-2016
Ontvangen van Elsevier het boek “De executie van oom Koen en 24 andere historische reportages over de Tweede Wereldoorlog” van Lennaert Lubberding ter waarde van €14,95. 03-04-2016
Ontvangen van Elsevier het boek “Republiek van vrije burgers het onbehagen in de democratie” van H.J. Schoo ter waarde van €14,95. 03-04-2016
Ontvangen van Elsevier het boek “Einddoel Witte Huis hoe de Amerikanen hun president kiezen” van Koen Petersen ter waarde van €14,95.
Ontvangen van Elsevier het boek “Alle 18 presidenten van De Nederlandsche Bank” van Paul de Hen ter waarde van €19,95.
Ontvangen van Elsevier het boek “Te Wapen in het kielzog van een krimpende krijgsmacht” van Eric Vrijsen ter waarde van €14,95.
Ontvangen van Elsevier het boek “Enkele reis Nederland hoe massa-immigratie ons land veranderde” van Gertjan van Schoonhoven ter waarde van €14,95.
Ontvangen van Elsevier het boek “Anatomie van de macht” van Eric Vrijsen ter waarde van €14,95.
Ontvangen van Elsevier het boek “Zonder Koningin” van Paul Bovend’Eert ter waarde van €14,95.

Berg, J.A.M.J. (Joba) van den – CDA
Ontvangen van De Correspondent het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ (auteur: J. Mommers). De geschatte waarde is €20,-.
Ontvangen van Reinier van Arkel het boek ‘Reinier van Arkel 1442-1992’ (auteur: dr. A.C.M. Kappelhof) als dank voor het afleggen van een werkbezoek. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Hogeschool Zeeland een boekenbon als dank voor ontvangst en gesprek in de Tweede Kamer. De waarde is €25,-.
Ontvangen van Wemos het boek ‘Legaal maar fataal’ (geschreven door N. Freudenberg) als dank voor deelname aan een debat. De geschatte waarde is €25,-.
Ontvangen van de Vrienden van Cobbenhagen het boek ‘Thorbecke wil het’ (geschreven door R. Aerts) en een boekenbon als dank voor de ontvangst en het gesprek met hen. De geschatte waarde is €70,-.
Ontvangen van CDA Flevoland het boek ‘De helpende hand’ (geschreven door E. Vriend) als dank voor de aanwezigheid bij een werkbezoek in Flevoland. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het bestuurscollege van Saba het boek “Saban Cottages” ter gelegenheid van het afscheid van de portefeuille Koninkrijksrelaties. De waarde is $19,95.

Bergkamp, V.A. (Vera) – D66
Ontvangen van Frank Willem Hoogervoorst vijf exemplaren van het boek “NAHgenoeg niets te zien”. De waarde is onbekend
Ontvangen van Maartje Bolt tijdens de kick off “Lees met andermans ogen” 5 boeken. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het Burgercomité-EU het boek “Manifest aan het volk van Nederland: aanklacht tegen de afschaffing van ons land en de ondermijning van onze democratie” ter waarde van €15,-.
Ontvangen van Area Reiniging N.V. het boek “Wake Up! Upcycle je regio” ter waarde van €20,-.
Ontvangen van Uitgeverij Parthenon het boek “Piramidesteden, afscheid van het kapitalisme, de wereldwijde armoede en roofbouw op de natuur”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Valiz Boek- en culturele projecten het boek “No Culture, No Europe: On the Foundation of Politics” van de auteur Pascal Gielen (ed.) ter waarde van € 19,90.
Ontvangen van Yes We Can Clinics het boek “Yes We Can Als niets meer werkt”. De waarde is onbekend.

Bisschop, R. (Roelof) – SGP
Ontvangen voor het houden van een lezing voor COGG een boek ter waarde van ca. €80

Boer, M.G.W. (Monica) den – D66
Ontvangen van Erik Akerboom het boek “Lange armen, gedichten over de politie”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de burgemeester van Cromstrijen, dhr. Luteijn, het boek “Numansdorp, het centrum van de wereld”. De waarde is onbekend.

Bosma, M. (Martin) – PVV
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Bosman, A. (André) – VVD
Ontvangen het boek ‘Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht’ van de Koninklijke Luchtmacht. De waarde is onbekend. 18-06-2019
Ontvangen het boek ‘Castles of Steel, Britain, Germany, and the Winning of the Great War at Sea’ van het Maritime Research Institute Netherlands. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘JFK: idealist zonder illusies, actuele ideeën van John F. Kennedy over politiek, democratie en leiderschap’, gepubliceerd door bestuursgenoot Atlantische Commissie. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Naar een integraal kustbeleid via bouwen met de natuur’ naar aanleiding van een gesprek. De waarde is onbekend.

Brenk, C.M. (Corrie) van – 50PLUS
Ontvangen het boek ‘Donut economie’ van Kate Raworth ter waarde van €24,99.
Ontvangen het boek “The strange death of Europe” van Douglas Murray ter waarde van €21,99.

Bruins, E.E.W. (Eppo) – CU
Ontvangen van LVGS, als dank voor het houden van een spreekbeurt, een boekenbon ter waarde van €50,-.

Dam, C.J.L. (Chris) van – CDA
Ontvangen van Renske van der Does het boek “Het boek der Wijsheid”. De waarde is onbekend.

Dijck, A.P.C. (Tony) van – PVV
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Dijkhoff, K.H.D.M. (Klaas) – VVD
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €133,-.

Dijkstra, P.A. (Pia) – D66
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €133,-.
Ontvangen van het Burgercomité-EU het boek “Manifest aan het volk van Nederland: aanklacht tegen de afschaffing van ons land en de ondermijning van onze democratie” ter waarde van €15,-. 28-05-2015
Ontvangen van Area Reiniging N.V. het boek “Wake Up! Upcycle je regio” ter waarde van €20,-. 19-05-2015
Ontvangen van Uitgeverij Parthenon het boek “Piramidesteden, afscheid van het kapitalisme, de wereldwijde armoede en roofbouw op de natuur”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Roel Visser & Ewald Engelen het boek “Armer en Rijker” ter waarde van €19,95.
Ontvangen van Yes We Can Clinics het boek “Yes We Can Als niets meer werkt”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van mevrouw Eva Leistra haar proefschrift (boek) met de titel “Recongnition and treatment of undernutrition in hospital inpatients and outpatiens , The Dutch Approach”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van uitgeverij Boom het boek “De Wet als Kunst Werk een nadere filosofie van het recht” van Prof. Willem Witteveen ter waarde € 37,90.
Ontvangen van VNONCW het boek “Het jaar 2033 Bilderbergconferentie 2015″. De waarde is onbekend.

Dijkstra, R.J. (Remco) – VVD
Ontvangen van onbekende partij het boek ‘Banken & Falende toezichthouders’ van de schrijver Pieter Lakeman. De waarde is onbekend. Het boek is weggegeven
Ontvangen het boek ‘Donut economie’ van Kate Raworth, Stichting ifund. De waarde is onbekend. Direct weggegeven.
Ontvangen een boek getiteld ‘Een versplinterd landschap’ van prof. Dr. Wielenga van de Universiteit van Münster. De waarde is onbekend. 05-12-2017
Ontvangen een boek getiteld ‘Het goede handhaven’ waarvan de afzender onbekend is. De waarde is onbekend. Weggegeven. 02-12-2017
Ontvangen een boek getiteld ‘The strange death of Europe’ waarvan de afzender onbekend is. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen van Urgenda een boek over toekomst van Nederlandse energievoorziening en klimaat neutrale samenleving. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen een boek getiteld “on/off” van dhr. Vollmer. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen een kookboek over de schijf van vijf van het Voedingscentrum. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen een boek ‘Gelderland grensland’ van Provincie Gelderland als felicitatie met benoeming. De waarde is onbekend.
Ontvangen ter gelegenheid van deelname aan een politiek debat op de Bouwbeurs, een jaarboek van Cobouw. De waarde is onbekend. Weggegeven
Ontvangen een boek van Elsevier, getiteld “Nederland en de Islam”. De waarde is onbekend. Het boek is weggegeven
Ontvangen het boek ‘Zonder bezielde boekhandels schrijven wij het ijle’ van Koninkljke Boekverkopersbond ter promotie van boekenwinkels. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen van Uitgeverij Ten Have het boek “Politiek en Moraal”. De waarde is onbekend. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen het boek ‘New economy business’ van De Groene Zaak. De waarde is onbekend. Voor eigen gebruik gehouden. 14-06-2016
Ontvangen een boekenbon van Publieke Zaken voor uitleg over Kamerwerk ter waarde van €25,-. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen het boek “Gaskolonie” tbv bijdrage aan het nationale debat Duurzame Energie van Deodrive/Area071. De waarde is onbekend. Voor eigen gebruik gehouden
Ontvangen een boek getiteld ‘Amsterdam’ van de Koninklijke Boekverkopersbond ter waarde van €15,-. Weggegeven.
Ontvangen een boek getiteld ‘Omdat de natuur ons lief is’. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen een boek met titel “Wake up! Upcycle je regio” van Area reiniging N.V. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen van journalistiek platform de correspondent het boek “Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers”. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen het Eerste woordenboek Nederlands-Italiaans, via de Ambassade van Italië. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen van een aantal organisaties het boek ‘Offshore Wind, schone elektriciteit van zee’. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen een boek over Economie van Arnold Heertje, uitgeverij Bert Bakker. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen via Nationaal park de Hoge Veluwe een excursie edelherten kijken en boeken met betrekking tot het natuurpark. De waarde van de boeken is ongeveer €25,-. De boeken zijn weggegeven, de excursie voor eigen gebruik.
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek ‘Kapitaal in de 21e eeuw’ van Thomas Piketty ter waarde van circa €35,-. Weggegeven.
Ontvangen een boek over de Commissarissen van de Koning(in) in Gelderland tijdens een netwerkbijeenkomst van Gedeputeerde Staten. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen een pocket managementboek voor deelname aan het BNR Mobility debat. De waarde is onbekend. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Paul de Leeuw het boek “12 years a slave”. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen van Rathenau Instituut een boek over klimaatengineering. De waarde is onbekend. Weggegeven
Ontvangen van Natuurmonumenten een boek voor relaties. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen van het blad Elsevier een boek voor relaties. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen van de Koninklijke boekverkopersbond twee boeken. De waarde is onbekend. Weggegeven.
Ontvangen een boekengeschenkbon ter waarde van €25,- van VVD afdeling Heumen voor een bijdrage aan politiek café. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen tijdens werkbezoek aan het KNMI de “Atlas van het klimaat” ter waarde van €24,95. Weggegeven.
Ontvangen een Atlas voor de energie tijdens een werkbezoek aan Shell ter waarde van €24,95. Weggegeven.

Fritsma, S.R. (Sietse) – PVV
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Gent, T. (Tobias) van – VVD
Ontvangen twintig auteursexemplaren van het boek Slag om de Schelde (Van Gent, Sakkers) van uitgeverij Marberg Media ter waarde van €1.000,-.
Ontvangen een das en een boek van de Utrechtse studentenvereniging S.S.R.-N.U. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Johan de Witt en Engeland. Een bloemlezing uit zijn correspondentie” van de Britse Ambassade en het Huygens Instituut ter waarde van €14,95.
Ontvangen het boek ‘Alles transactie’ van Liezenberg, Lycklama en Nijland ter waarde van €35,-.
Ontvangen twee keer het boek ‘Lage drempels, hoge dijken’ van de Staatscommissie parlementair stelsel bij de presentatie van het boek ter waarde van €60,-.

Graus, D.J.G. (Dion) – PVV
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Groothuizen, M. (Maarten) – D66
Ontvangen van de Reclassering het boek “Werken in een gedwongen kader” ter waarde van €51,50. 29-08-2018
Ontvangen van Taskforce Ondermijning gemeente Eindhoven de boeken ‘Achterkant van Nederland’, ‘We regelen het zelf wel’ en ‘Criminele families in Noord-Brabant’. De waarde van de boeken is onbekend.

Harbers, M.G.J. (Mark) – VVD
Ontvangen van het College van B&W van Rotterdam de boeken “De Tour in Holland”, deel 1 en 2, met een waarde van € 89,50.

Heerema, R.J. (Rudmer) – VVD
Ontvangen van de organisatie van de boekpresentatie het boek ‘’Wild, het beste scharrelvlees komt van de jager’’ ter waarde van €40,-.
Ontvangen een boekenbon ter waarde van €25,- als dank voor het spreken tijdens een bezoek van studenten van Tilburg University.

Heerma, P.E. (Pieter) – CDA
Ontvangen een informatiepakket inclusief boek en CD over Telegraaf Media Groep met een geschatte waarde van €50,-.
Ontvangen een boekenbon ter waarde van € 50,- voor zijn medewerking aan een Masterclass Public Affairs van de Universiteit van Amsterdam.

Helder, L.M.J.S. (Lilian) – PVV
Ontvangen van dhr. Amos Guiora het door hem geschreven boek “Freedom from Religion: Rights and National Security”, Oxford University Press, 2009 ter waarde van € 73,00.

Hermans, S.T.M. (Sophie) – VVD
Ontvangen voor het geven van een masterclass voor de Topclass van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur een boekenbon ter waarde van €50,-.

Karabulut, S. (Sadet) – SP
Ontvangen een boek over kernwapens van Pax met een geschatte waarde van €25,-

Kerstens, J.W.M. (John) – PvdA
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Weird Things Customers Say in Bookshops” van Jen Campbell ter waarde van €10,49.
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Nederland” van Charlotte Dematons ter waarde van €24,50.

Klaver, J.F. (Jesse) – GL
Ontvangen een uitnodiging voor twee personen voor een diner en het Boekenbal, ontvangen van uitgeverij De Bezige Bij. De waarde is niet bekend.

Kröger, S.C. (Suzanne) – GL
Ontvangen 3 exemplaren van het boek “Palmen op de Noordpool” van de schrijver Marc ter Horst ter waarde van €23,- per boek.

Krol, H.C.M. (Henk) – 50PLUS
Ontvangen een exemplaar van de biografie van Willem Oltmans. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid getiteld: “Filantropie op de grens van overheid en markt”. Geschreven door Peter de Goede, Erik Schrijvers en Marianne de Visser. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Mr. Big” van Mr. M.J. Klok. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, getiteld: Europese variaties. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Rob Jetten een boek getiteld ‘Een blijvend Appel”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Pieter Slaman e.a. het boek “In de regel vrij”. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Data Culture McKinsey Quartely” van McKinsey&Company. De waarde is niet bekend.
Ontvangen een boek van de KBO-Brabant, getiteld ‘Herziening van het stelsel van ouderenzorg’ van de auteur Henk Geene ter waarde van €9,95.
Ontvangen het boek “Tot hier en nu verder” van de schrijver Cees van Lotringen. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Herziening van het stelsel van ouderenzorg” van de schrijver Henk Geene. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek van McKinsey Quartely getiteld ‘Taking aim with talent’. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Hightech Campus in Eindhoven het boek ‘100 Jaar Philips’ van de heer Van Delft. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Elsevier het boek “Boven de partijen” van Gerry van der List. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het Montesquieu Institute een boek met de titel ‘Te zorgen dat wetten behoorlijk worden uitgevoerd’, geschreven door Joop van den Berg. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Donut Economie’ van Kate Raworth. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Adriaan van Belzen een boek over 100 jaar SGP. De waarde is onbekend. 14-05-2018
Ontvangen van de schrijver Rob Faltin het boek “Plankenkoorts”. De waarde is onbekend. 19-04-2018
Ontvangen van een lid van 50PLUS een boek getiteld ‘Duistere wouden en andere korte verhalen’. De waarde is onbekend. 18-04-2018
Ontvangen het boek “Stappenplan zelfrijdende auto” van uitgeverij Verjo B.V. De waarde is onbekend. 03-04-2018
Ontvangen van SOC een boek met de titel “Ik ben niet van steen” (notitieboek) ter waarde van ongeveer €10,-.
Ontvangen van de Raad voor het Openbaar Bestuur een boek getiteld ‘Woest’ (essaybundel). De waarde is onbekend.
Ontvangen van het Montesquieu Instituut een boekje, getiteld: Stratego, risk en scrabble (over de kabinetsformatie). De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek van uitgeverij Scriptum getiteld: Nepnieuws. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boekje van AH getiteld: Appie Tomorrow. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek van Academy 2018 (magazine). De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek van VNO-NCW tijdens de Bilderbergconferentie 2018 ‘Winnaar of verliezer’. De waarde is onbekend.
Ontvangen 2 boeken van Arnaud Mooij getiteld: Old Passioned. De waarde is onbekend.
Ontvangen van McKinsey&Company het boek “McKinsey Quartely”. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Proef de Ruimte’ van de Gedeputeerde van de provincie Overijssel. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Macht verloren, gezag versterkt’ van Uitgeverij Elsevier. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Vijftig weeffouten in het BW’ van Uitgeverij Ars AequiLibri. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Europe, the strange death of’, geschonken door Peter van Asseldonk. De waarde is onbekend.
Ontvangen van uitgeverij Badeloch het boek “Complimenten aan de rechterlijke macht”. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Handboek voor de Heerser’ van uitgeverij de Arbeiderspers. De waarde is onbekend.
Ontvangen van BBCN uitgevers uit Amersfoort het boek “Pensioen voor Dummies”. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘De Afrikaanse asielzoeker’ van D.J. Barreveld. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Dissidenten en Vredessjoemelaars’, aangeboden door Johann Grünbauer (auteur). De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘De val van de middenklasse’, aangeboden door de WRR. De waarde is onbekend.
Ontvangen het Handboek “Mediation” van de SDU. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “On/Off” door Sidney Vollmer. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Bestraffende sancties in het strafrecht en het bestuursrecht”, geschonken door Rijksuniversiteit Groningen. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘No guts no glory’ van studenten van Academie Minerva. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Cultureel Erfgoed” van Jaco van Witteloostuyn. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “De Doofpotgeneraal” van Edwin Giltay. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “De schijf van vijf, het Kookboek” van het Voedingscentrum. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Kabinetsformaties 1977-2012” van mevrouw K. Arib. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boekje ‘Ouderdom, een gids voor beginners’ van Michael Kinsley. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boekje “De Kleine Prins” in het Russisch. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Oude Wereld, Nieuwe Wereld” van Dexter. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boekje “Welzijn is de nieuwe welvaart” van Reinier Castelein. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het Voedingscentrum het boek “De kleine keukenhulp”. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “New Economy Business” van Marga Hoek. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Wie wind zaait’ van M. Lüders. De waarde is onbekend.
Ontvangen 2x het boek ‘Ik was één van hen’ van auteur Maarten Zeegers ter waarde van €19,90 per boek.
Ontvangen het boek “Zonder koningin, het officiële evaluatierapport over de formatie van 2012”, uitgeverij Elsevier. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Onze wereld uitgedaagd’ van VNO-NCW. De waarde is onbekend.
Ontvangen een fotoboek van kunstenaar Frans van Straaten naar aanleiding van de uitverkiezing van Henk Krol tot Nestor van het jaar 2015 door Unie KBO. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “De wet als kunstwerk” van Uitgeverij Boom ter waarde van €37,90.
Ontvangen van de Italiaanse ambassade te Den Haag het boek ‘Il Primo Dizionario Italiano-Olandese (het eerste woordenboek Nederlands-Italiaans)’. De geschatte waarde is €60,-
Ontvangen van Profin en MARSH het boek ‘Offshore wind: Clean energy from the sea’ van de auteur Chris Westra. De geschatte waarde is €35,-
Ontvangen van De Argumentenfabriek en VvAA het boek “Zo werkt de zorg in Nederland” ter waarde van €25,-.
Ontvangen van www.petities.nl. het boek “Ik zal nooit meer stout zijn!’ van Ada Busman met geschatte waarde van €15,03.
Ontvangen van Robin Logjes van Pharos uitgevers het boek “De Succes Crisis” van Toon Gerbrands met een geschatte waarde van €17,95.
Ontvangen van The Dutch Group of Friends of a Free Iran het boek “The United Nations and Human Rights in Iraq: The Untold Story of Camp Ashraf” van Thar Boumedra met een geschatte waarde van €10,55.
Ontvangen van dhr. S. Broersma het boek “Hare Majesteits leugens regeren” ter waarde van €49,95
Ontvangen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff het boek “Een broze waarheid” van auteur John le Carré. De geschatte waarde is €19,95.

Kuiken, A.H. (Attje) – PvdA
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Nederland” van Charlotte Dematons ter waarde van €24,50.
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Weird Things Customers Say in Bookshops” van Jen Campbell ter waarde van €10,49.
Ontvangen van Calbona Uitgeverij het boek “De dood bestaat niet”. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Adjiedj Bakas het boek “De toekomst van gezondheid” in het kader van goedkoper maken van de zorg ter waarde van €24,95. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van uitgeverij De Bezige Bij het boek “Moeten wij van elkaar houden” ter waarde van €15,90 op verzoek van Alexander Pechtold. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Uitgeverij Atlas Contact het boek “Doe eens normaal man” ter waarde €14,95 in het kader van de formatieperiode 2012. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Pharos uitgevers het boek “De succes crisis” in het kader van aanbieding van de eerste 150 exemplaren aan bekende Nederlanders (Kamerleden) ter waarde van €17,95. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van John le Carre (auteur) het boek “Een broze waarheid” ter waarde van €19,95. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Adjiedj Bakas het boek “Het einde van de privacy” ter waarde van €22,50. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van uitgeverij Kluwer, a Wolters Kluwer het business, het boek “Duurzaam Denken Doen” ter waarde van €15,50. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van het Voedingscentrum het boek “53 recepten voor een gezondere bbq” in het kader van gezond eten ter waarde van €12,95. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Piet Adriaanse het boek “Principes, rechten en plichten” ter waarde van €29,95. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Juridische Hogeschool Avans-Fontys een boekenbon ter waarde van €25,- in het kader van deelname aan de adviesraad. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van C.Le Pair het boek “De toekomst achter ons” geschonken door de auteur ter waarde van €29,95. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren het boek “Sea the Truth”. De waarde is onbekend en voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Suzanne de Rooij het boek “De hbo-jurist, kans of bedreiging” ter waarde van €27,95. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van Marianne Thieme het boek “Méér” in het kader van het standpunt van de Partij voor de Dieren ter waarde van €14,95. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen een boek “Minderheidskabinet” van Willem Vermeend en Emile Bode ter waarde van €17,50. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen het boek “De Driehoeksverhouding in het strafrechtelijk vooronderzoek” door P.P.J. van der Meij ter waarde van €79,50.
Ontvangen van de Juridische Hogeschool Avans-Fontys in Tilburg een boekenbon ter waarde van €50,– als bedankje voor deelname aan de adviesraad van de school. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen van dhr. Poot het boek “Doodzonde tegen de rechtstaat” van Jan Poot. Het boek is retour gezonden.
Ontvangen van de firma Oce het boek “Oce, van nature innovatief” ter waarde van ongeveer €30,–.

Kuzu, T. (Tunahan) – DENK
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Nederland” van Charlotte Dematons ter waarde van €24,50.
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Weird Things Customers Say in Bookshops” van Jen Campbell ter waarde van €10,49.

Laan-Geselschap, A.J.M. (Antoinette) – VVD
Ontvangen een boekenpakket van de Leescoalitie. De waarde is onbekend.

Leijten, R.M. (Renske) – SP
Ontvangen een boekenbon voor deelname aan Jansdebat “Hoe verder met Europa, meer of minder?” in de St. Janskerk in Gouda ter waarde van €50,-.
Ontvangen een boekenbon ter waarde van €50,- op het symposium “Ontkomt Nederland nog aan een Europese transferunie?” in Nieuwspoort. Een Jeanwanningen-event van Stichting Milieu, Wetenschap en Beleid.
Ontvangen het boek ‘Boek cadeau aan de politiek’ van Jaco van Witteloostuyn van het Cultureel Erfgoed. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boekenbon van Stichting Burgercomité Nederland, als present na geven van verklarende speech over standpunt in het Oekraïne referendum ter waarde van €50,-.
Ontvangen boekenbonnen ter waarde van €100,- na een gastles A-Opleiding Psychiatrie, te Amsterdam.

Linde, R.E. (Roald) van der – VVD
Ontvangen van een gezelschap Zwitserse toeristen naar aanleiding van een rondleiding, een boekenbon van €100,- en enkele Zwitserse lekkernijen.
Ontvangen van Scholengemeenschap Melanchthon in Rotterdam een boekenbon ter waarde van €50,-. Weggegeven.
Ontvangen van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam een boekenbon ter waarde van €50,- en twee boeken van onbekende waarde.

Lodders, W.J.H. (Helma) – VVD
Ontvangen tijdens een werkbezoek aan Vanka een aardappelpakket en een kookboek. De waarde is onbekend.
Ontvangen tijdens een werkbezoek bij de NAO een kookboek en wijn. Het kookboek heeft een waarde van €20,-. Van de wijn is de waarde onbekend.
Ontvangen tijdens een boekpresentatie 20 exemplaren van het boek ‘‘De toekomst van het platteland’’. De waarde is onbekend. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen het boek ‘Amsterdam’, gekregen van de Koninklijke Boekverkopersbond. Voor eigen gebruik gehouden. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boekenbon ter waarde van €35,-. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen tijdens de VVD partijraad bijeenkomst het boek “De Liberale Opmars”. Geschonken.

Madlener, B. (Barry) – PVV
Ontvangen van Rijkswaterstaat tijdens een werkbezoek aan Goeree Overflakkee een ingebonden boek over de Delta Werken. De waarde is onbekend.
Ontvangen van dhr. Timmermans, Minister van Buitenlandse Zaken, het boek “De Radetzky Mars” van Joseph Roth
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Meenen, P.H. (Paul) van – D66
Ontvangen een boekenbon ter waarde van €75,- van Descartes College (Universiteit van Utrecht) voor het geven van een gastcollege.
Ontvangen het boek “Bloed en rozen“ van Jacqueline Bel, hoofddocent aan de UVA, ter waarde van €65,-.
Ontvangen van het Burgercomité-EU het boek “Manifest aan het volk van Nederland: aanklacht tegen de afschaffing van ons land en de ondermijning van onze democratie” ter waarde van €15,-.
Ontvangen van Area Reiniging N.V. het boek “Wake Up! Upcycle je regio” ter waarde van €20,-.
Ontvangen van Willemijn Kemp twee boeken met de titel: “De Zandloper. Leiderschap in tijden van transitie” van Willemijn Kemp MMC en drs. Dirma Nagelhout ter waarde van 2 x € 29,95.
Ontvangen van Capgemini het boek “Linkse & Rechtse ICT. Op het snijvlak van ICT, politiek, bestuur en samenleving” van de heer Z. Szabó ter waarde van €19,95.
Ontvangen van Stichting Lezen een BoekStart koffertje. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Uitgeverij Parthenon het boek “Piramidesteden, afscheid van het kapitalisme, de wereldwijde armoede en roofbouw op de natuur”. De waarde is onbekend

Molen, H. (Harry) van der – CDA
Ontvangen van Vereniging Hogescholen/VSNU een tas met een fles wijn en het boek ‘De geschiedenis van de vooruitgang’ van Rutger Bregman. De waarde is onbekend.
Ontvangen van KRO/NCRV een tas met twee Doppers, drie verzamel DVD’s, het Binnenstebuiten kookboek, een tijdschrift, twee programmagidsen en enkele notitieboeken. De waarde is onbekend.

Mulder, A. (Anne) – VVD
Ontvangen van mr. M.J.M.T. Keulaerds “Parlementaire geschiedenis wet werk en zekerheid deel 1 en 2”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het NIBUD de Prijzengids voor de bijzondere bijstand 2013-2014. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het NIBUD het Budgethandboek 2014, kerncijfers huishoud financiën. De waarde is onbekend

Nijboer, H. (Henk) – PvdA
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Weird Things Customers Say in Bookshops” van Jen Campbell ter waarde van €10,49.
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Nederland” van Charlotte Dematons ter waarde van €24,50.
Ontvangen een boekenbon ter waarde van €20,- van het Ministerie van Financiën, als dank voor een ontvangst en rondleiding. Voor eigen gebruik gehouden.

Nijkerken-de Haan, C.N.A. (Chantal) – VVD
Ontvangen tijdens een werkbezoek aan Bonnefanten museum Maastricht een boek over de Neutelings collectie ter waarde van ongeveer 30 euro.
Ontvangen tijdens een werkbezoek aan Bonnefanten museum Maastricht een boek over werken van Grayson Perry ter waarde van ongeveer 30 euro.
Ontvangen naar aanleiding van een receptie 40 jarig jubileum VVD Gennep te kasteel Heijen van de eigenaar van Kasteel Heijen het boek ‘Peter Roovers, een decor voor de samenleving’. De waarde is onbekend. Voor eigen gebruik gehouden.

Nispen, M. (Michiel) van – SP
Ontvangen het boek van de auteur Irma Kokx: ‘ZVVEM, de paradox van een zwemdiploma. Bijna alles over leren zwemmen’ ter waarde van €23,95.
Ontvangen van de Vrije Universiteit Amsterdam voor het geven van een gastcollege aan studenten over de reclassering een boekenbon ter waarde van €50,-.
Ontvangen een boekenbon ter waarde van €75,- van Speeltuin Elckerlyc voor deelname aan en het houden van een toespraak op het symposium ter ere van het 25-jarig bestaan van Speeltuin Elckerlyc in Oss.

Ojik, A. (Bram) van – GL
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €105,-.

Omtzigt, P.H. (Pieter) – CDA
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Öztürk, S. (Selçuk) – DENK
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Weird Things Customers Say in Bookshops” van Jen Campbell ter waarde van €10,49.
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbond het boek “Nederland” van Charlotte Dematons ter waarde van €24,50.
Ontvangen een boek van Luitingh-Sijthoff ter waarde van €20,-. Voor eigen gebruik gehouden.

Ploumen, E.M.J. (Lilianne) – PvdA
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €105,-. Voor eigen gebruik gehouden.
Ontvangen een fles champagne, felicitatie van Harpers Bazaar met Aletta Jacobsprijs een boekenbon ter waarde van €100,-. Ontvangen van VVAO Maastricht voor het houden van een speech. De waarde is overgemaakt aan SheDecides.

Raak, A.A.G.M. (Ronald) van – SP
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €133,-.
Ontvangen een boekenbon ter waarde van €60,- na het geven van een scholing bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur.
Ontvangen een Rembrandt Bijbel ter waarde van €62,50 voor deelname aan een debat op de SGP-jongerendag.

Rog, M.R.J. (Michel) – CDA
Ontvangen GBS uitgaven van de Statenvertaling – de Bijbel met kanttekeningen van de Gereformeerde Bijbel Stichting ter waarde van €75,-.
Ontvangen van Maastricht University als dank voor het voorzitten van het Studentenparlement het boek “Political Order and Political Decay” van Francis Fukuyama ter waarde van €20,95.
Ontvangen van Maastricht University als dank voor het voorzitten van het Studentenparlement het boek “The origins of Political Order” van Francis Fukuyama ter waarde van €24,95.
Ontvangen de ‘Bosatlas van het cultureel erfgoed’ bij een kennismaking dag met de nieuwe Onderwijsraad. De waarde is onbekend.

Roon, R. (Raymond) de – PVV
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Sazias, L. (Léonie) – 50PLUS
Ontvangen een boek van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, getiteld: Europese variaties. De waarde is onbekend.
Ontvangen van uitgeverij Ambo/Anthos uitgevers een boek getiteld “Tommie in de zorg”. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek getiteld: “Legaal maar fataal” van Nicholas Freudenberg. Het boek is gestuurd door Wemos Health Unlimited. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Donut Economie’ van Kate Raworth. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het Voedingscentrum (eerlijk over eten) een boek met de titel “Vandaag Vegetarisch”. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek getiteld “Into the world” van Marlies Hummelen over de ervaringen en visies van artsen. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Technische Universiteit Eindhoven het boek “De kwetsbare welvaart van Nederland” van Harry Lintsen e.a. De waarde is onbekend.

Segers, G.J.M. (Gert-Jan) – CU
Ontvangen van de Koninklijke Boekverkopersbon een boekenbon ter waarde van €35,- voor de aanschaf van het boek van Thomas Piketty.

Sienot, M.F. (Matthijs) – D66
Ontvangen een boek “Winnaar of verliezer?” van de organisatie VNO-NCW ter waarde van ongeveer €15,-.

Sjoerdsma, S.W. (Sjoerd) – D66
Ontvangen van het Burgercomité-EU het boek “Manifest aan het volk van Nederland: aanklacht tegen de afschaffing van ons land en de ondermijning van onze democratie” ter waarde van €15,-.
Ontvangen van Area Reiniging N.V. het boek “Wake Up! Upcycle je regio” ter waarde van €20,-.
Ontvangen van Uitgeverij Parthenon het boek “Piramidesteden, afscheid van het kapitalisme, de wereldwijde armoede en roofbouw op de natuur”. De waarde is onbekend.

Staaij, C.G. (Kees) van der – SGP
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €133,-.
Ontvangen van Van Dale Uitgevers het “Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal” ter waarde van €149,-.
Ontvangen een Van Dale Groot Etymologisch Woordenboek als dank voor bijdrage aan het Jubileumboek Van Dale. De waarde is €74,95.
Ontvangen het Van Dale Groot Woordenboek Nederlandse taal en pennenset t.g.v. Groot Dictee der Nederlandse Taal.
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90. 3
€75,– (boekenbonnen) i.v.m. lezing voor studievereniging Koinonia te Lienden. 13-05-2006
Voor deelname aan de SGP-jongerendag boekenbonnen ter waarde van €70,-
€100,– (boekenbonnen) voor de Bavincklezing (organisatie Nederlands Dagblad en Documentatiecentrum van het Nederlands Protestantisme)

Tellegen, O.C. (Ockje) – VVD
Ontvangen een boekenbon t.w.v. €60,- als dank voor het geven van een speech op maandag 2 november bij een bijeenkomst van de ‘leergang adviseren en acteren in een politiek-bestuurlijk krachtenveld voor de politie’.

Thieme, M.L. (Marianne) – PvdD
Ontvangen het boek “400 jaar Officiële betrekkingen. Turkije-Nederland en 50 jaar Turkse migratie” geschreven en samengesteld door Ilhan Karacay, ter waarde van €29,50.
Ontvangen een boek over de kunstenaar Mankes ter waarde van €34,95 van Het Mankes Perspectief.

Tielen, J.Z.C.M. (Judith) – VVD
Ontvangen “De geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten” van de Koninklijke bibliotheek. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Home Nursing in Europe’ van V&VN. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Donut Economie, in zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw” van Kater Raworth ter waarde van €24,99.
Ontvangen het boek ‘Een geschiedenis van het onderwijs in Nederland’ door Piet de Rooy ter waarde van €22,99.
Ontvangen het boek ‘Het nieuwe belonen’ van Kilian W. Wawoe ter waarde van €26,90.
Ontvangen van de campagnetraining van de VVD een boekenbon ter waarde van €25,-
Ontvangen van Paul Scheffer na afloop van het toespreken van studenten het boek ‘De Nieuwe Politiek van Europa’ door Luuk van Middelaar ter waarde van €25,-.

Toorenburg, M.M. (Madeleine) van – CDA
Ontvangen van Stichting Een DIER Een VRJEND het boek ‘Nooit meer slachten’. De waarde is onbekend.
Ontvangen van WPG Kindermedia het boek “Heldinnen” van Janny van der Molen. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boekenbon ter waarde van €50,- naar aanleiding van het geven van gastcolleges aan de VU Amsterdam.
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Veldman, H.S. (Hayke) – VVD
Ontvangen van Elsevier het boek “Macht verloren, gezag versterkt” door J. Th. J. van den Berg ter waarde van €14,95.
Ontvangen van Achmea het boek “de Versnelde Beweging”. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “De Adaptieve Luchthaven. Schiphol naar de toekomst” door naio10 uitgevers ter waarde van €24,95.
Ontvangen van de Rotterdamse Academie van Bouwkunst het boek ‘Verankerd Vakmanschap. 50 jaar Rotterdamse Academie van Bouwkunst’ ter waarde van €29,95 en een boekenbon ter waarde van €50,-.
Bijgewoond het Bestuursdiner op uitnodiging van VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten). De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Politiek en moraal’ van Michael Sandel. Geschonken door uitgeverij Ten Have ter waarde van €29,99.
Ontvangen het boek ‘Schets van een korte grondwet voor het Koninkrijk der Nederlanden. Nederlands’ democratie versterkt, haar Grondwet vernieuwd en verkort’ door Paul Scholten. Geschonken door uitgeverij Wolters Kluwer ter waarde van
€15,-.
Ontvangen van organisatie de Groene Zaak het boek “New Economy Business” van Marga Hoek. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het voedingscentrum het boek “De Kleine keukenhulp”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van het Centraal Planbureau voor de Leefomgeving het boek “Kansrijk Mobiliteitsbeleid”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Pixel Perfect Publications het boek “Blad voor de mond”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de raad voor Volksgezondheid en Samenleving het boek “Verlangen naar samenhang: Over systeemverantwoordelijkheid en pluriformiteit”. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek ‘150 Palestijnse fabels’ van Tom S. van Bemmelen. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek ‘Onze wereld uitgedaagd: welke rol speelt de ondernemer?’ van VNO-NCW. De waarde is onbekend.
Ontvangen een boek ‘Geen leven zonder biodiversiteit’ van Nic van der Knaap. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Arno Brok het boek “Het hof van Nederland – Dordrecht”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Ton Heerts het boek “Armer en Rijker” door Roel Visser. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam het boek “De Wet als Kunstwerk” van Willem Witteveen. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Het jaar 2033” van VNO-NCW. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de redactie van Elsevier het boek “Vervlogen visioenen” van Syp Wynia. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek “Offshore wind: Clean energy from the sea” van Chris Westra. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Argumentenfabriek en VvAA het boek “Zó werkt de zorg in Nederland” van dr. Maaike de Vries en drs. Jenny Kossen. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Aglaée Degros het boek “Brussel (her)verovert haar Buitenruimte”. De waarde is onbekend.

Verhoeven, K. (Kees) – D66
Ontvangen van mr. M.A. Wintgens en mr. J.J. Hoekstra hun nieuwste boek met de titel “Juridische aspecten van Leegstand en Transformatie van vastgoed” ter waarde van €49,-.
Ontvangen van het Burgercomité-EU het boek “Manifest aan het volk van Nederland: aanklacht tegen de afschaffing van ons land en de ondermijning van onze democratie” ter waarde van €15,-.
Ontvangen van Area Reiniging N.V. het boek “Wake Up! Upcycle je regio” ter waarde van €20,-.
Ontvangen van Uitgeverij Parthenon het boek “Piramidesteden, afscheid van het kapitalisme, de wereldwijde armoede en roofbouw op de natuur”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de uitgeverij de Argumentenfabriek het boek “Zó werkt de zorg in Nederland” ter waarde van € 25,-.
Ontvangen van Arjan Yspeert van YA! Internet Marketing 2x het boekje ‘Slicing Pie: je firma financieren zonder geld’ ter waarde van €19,95 per stuk, totaal: €39,90.
Ontvangen een luxe Bosatlas als dank voor inleiding bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).
Ontvangen boekenbonnen ter waarde van €50,– en een luxe tuinschep als dank voor paneldeelname bij bijeenkomst MetaalUnie.

Voordewind, J.S. (Joël) – CU
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €133,-.
Ontvangen naar aanleiding van optreden bij De Tafel van Tijs een boekenbon ter waarde van €50,-.

Weverling, A. (Arne) – VVD
Ontvangen van de gemeente Westland een kist met diverse soorten groenten en het boek ‘Smaakvol Westland 2: van Product tot Gerecht’. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid het boek ‘Europese Variaties’. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Provincie Overijssel het boek ‘Parels achter de IJssel’. De waarde is onbekend.

Weyenberg, S.P.R.A. (Steven) van – D66
Ontvangen van Stibbe, organisator van een verkiezingsdebat, het boek “Arbeidsrecht, tekst en commentaar” ter waarde €200,-.
Ontvangen van de heer Houweling en de heer Keulaerds twee boeken “Parlementaire Geschiedenis Wet werk en zekerheid” ter waarde van €156,-.
Ontvangen van de auteurs Prof. dr. J.M. van Slooten, Mr. dr. I. Zaal en Mr. dr. J.P.H. Zwemmer het boek “Handboek Nieuw Ontslagrecht” ter waarde van €59,-
Ontvangen van het Burgercomité-EU het boek “Manifest aan het volk van Nederland: aanklacht tegen de afschaffing van ons land en de ondermijning van onze democratie” ter waarde van €15,-.
Ontvangen van Area Reiniging N.V. het boek “Wake Up! Upcycle je regio” ter waarde van €20,-.
Ontvangen van Swalef Pensioenjuristen en Academie het boek “Wet versterking bestuur pensioenfondsen” ter waarde van €49,95 (ex btw).
Ontvangen van Uitgeverij Parthenon het boek “Piramidesteden, afscheid van het kapitalisme, de wereldwijde armoede en roofbouw op de natuur”. De waarde is onbekend.
Ontvangen voor een optreden bij de Koning Willem I Kring (KWIK) het boek “Koning Willem I” van Jeroen Koch en 2 flessen wijn. De waarde is respectievelijk €39,90 en onbekend, samen naar verwachting meer dan 50 euro). 1

Wilders, G. (Geert) – PVV
Ontvangen van Boom uitgevers Amsterdam drie boeken: Montesquieu, over de geest van de wetten (waarde €64,50); Mill over de vrijheid (waarde €18,50) en Pascal Bruckner, Tirannie van het berouw (€23,90), Totale waarde €106,90.

Wout, B. (Bas) van ’t – VVD
Ontvangen van de auteur, dhr. Sven Koopmans, het boek “Negotiating Peace – a guide to the practice, politics, and law of international mediation” ter waarde van €133,-.
Ontvangen van Dziunik Aghajanian, ambassadeur van Armenië, het boek “Historic maps of Armenia” en een pakket met Armeense thee. De waarde is onbekend.

Yeşilgöz-Zegerius, D. (Dilan) – VVD
Ontvangen van Conferent Uitgeefservices BV het boek ‘De invloed van de mens en de kosmos op ons klimaat’ van Ap J.H.G. Cloosterman. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Stichting EEN dier EEN vriend het boek ‘Nooit Meer Slachten: hoe kweekvlees ons bord en de wereld zal veranderen’ van Paul Shapiro. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Conferent uitgeverij het boek “De invloed van de mens en de kosmos op ons klimaat”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Teldersstichting het boek ‘De Liberale Strijd voor Vrouwenkiesrecht’. De waarde is onbekend.
Ontvangen van Uitgeverij Atlas Contact het boek “Warme aarde Koel, koel hoofd: kanttekeningen bij de energietransitie”. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de Nationale academie voor media & maatschappij het boek “Handboek tegen pesten: Tegen de pestcultuur 50 Tips voor scholen, jeugdzorg, overheid en ouders”. De waarde is onbekend.
Ontvangen het boek ‘Kernenergie als kans – een uitdagende bijdrage aan het klimaatdebat’ van Uitgeefhuis Nieuw Amsterdam. De waarde is onbekend.
Ontvangen van TSM Business School, WakaWaka en de uitgeverij Maurits Groen het boek “Drawdown. Het Meest Veelomvattende Plan Ooit Om Kilmaatontwrichting Te Keren” ter waarde van €25,-.
Ontvangen van Chris Hooijkaas het boek “Denk Na” ter waarde van €22,50.
Ontvangen het boek ‘Europa tegen de Joden’ van Uitgeverij Verbum. De waarde is onbekend.
Ontvangen van de redactie van Elsevier Weekblad het boek “Macht verloren, gezag versterkt: historische en staatsrechtelijke opmerkingen over het koningschap in Nederland” van Joop van den Berg ter waarde van €14,95.
Ontvangen van de Teldersstichting voor het geven van een masterclass een boekenbon van €30,- en het boek ‘Zeven Politieke Levens’ van Frits Korthals Altes ter waarde van €39,90.
Ontvangen het boek ‘Ik heb de tijd’ van Oscar Hammerstein ter waarde van €19,99.
Ontvangen van Sidney Vollmer het boek “On/Off: Op zoek naar balans in digitale tijden” ter waarde van €22,50.
Ontvangen van de auteur René Hoksbergen het boek “Kinderen die niet konden blijven – zestig jaar adoptie in beeld” ter waarde van €29,-.

Zie de hele lijst met asperges en André Rieu hier.

0