Omdat bijna niemand meer poëzie koopt of leest, is het geen groot nieuws, maar sinds gisteren is Maria Barnas de vaste poëzierecensent van NRC Handelsblad naast Obe Alkema. Tot vorig jaar schreef Maria Barnas nog poëzierecensies voor de Volkskrant, maar daar mocht de recensie niet langer zijn dan driehonderd woorden. Alleen voor supertalent Radna Fabias mocht een uitzondering gemaakt woorden en kreeg Barnas er nog tweehonderd woorden bij. De poëzie wordt nu vooral door Arjan Peters behandeld die twee gedichten van twee dichters tegenover elkaar plaats en de een iets lekkers krijgt en de ander de roe. In 400 woorden kan Peters op deze manier aandacht besteden aan twee dichters.

De eerste recensie van Barnas, zelf ook dichter, in NRC Handelsblad telt zo’n duizend woorden. Vier ballen krijgt Winterlaken van Mischa Andriessen.

1