In de Volkskrant wijdt Paul Onkenhout een heel artikel aan het fenomeen dat BN’ers een kinderboek schrijven (al dan niet geholpen door een ghostwriter). Niet alleen schrijfster Tosca Menten ergert zich aan de stortvloed aan BN’ers die alle media-aandacht wegsnoepen ook Jaap Friso (van Jaap Leest en De Grote Vriendelijke Podvast) neemt geen blad voor de mond:

‘Combineer de grappige verhaaltjes die je voor het slapengaan aan de kinderen vertelt met wat tekeningen en je hebt een goed boek, is de redenering. Maar negen van de tien keer stelt het weinig voor. Hou het lekker in de slaapkamer, denk ik dan.’

Dat zelfs het CPNB meerwerkt aan de vervuiling van de markt door André Kuipers het prentenboek voor de Kinderboekenweek te laten maken stoort hem ook.

De enige positieve uitzondering in het artikel is Jochem Myjer. Het kan dus wel. Lees het hele artikel hier.

1

Reacties