Je vraagt je af waarom het twee jaar na de verschijning van zijn biografie zo belangrijk was dat de Volkskrant 5 krantenpagina’s inruimde voor een verhaal van biograaf Onno Blom over een geschrapte passage uit Turks Fruit. Het begeleidende nieuwsbericht op pagina drie van het eerste katern spreekt van ‘Erfenis van Wolkers: geschrapte passage over zwangerschapsneuker’. De term zwangerschapsneuker gebruikt Wolkers zelf in de passage. In deze weggehaalde passage beschrijft Wolkers een van de vele neukscènes van de hoofdpersoon met een hoogzwanger Indonesisch meisje. Hoogzwangere meisjes moeten echter ook weleens bevallen en dat gebeurt niet direct op een goed moment.

De passage is in de krant en op de site in facsimile te lezen inclusief naaktfoto van een Indonesisch meisje. Kijk hier.

0

Reacties