Een prijs kan soms effect hebben. Zeb. van Gideon Samson won vorige week de Gouden Griffel en dat is direct te zien in de Bestseller 60 van deze week. Het boek komt op 10 binnen.

Oek de Jong en Griet Op de Beeck handhaven zich ook in de top 10. Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer zakt naar plaats 27, maar na 43 weken is dat geen schande. De nachtstemmer van Maarten ’t Hart tuimelt van 16 naar 37 en ook Schilderslief van Simone van der Vlugt maakt een vrije val van 18 naar 38. Ronald Giphart zakt 1 plekje op de ranglijst ondanks zijn optreden in Pauw. De Kinderboekenweek kan voor een vertekend beeld zorgen, want het wemelt tijdelijk van de kinderboeken in de bestsellerlijst.

Misschien keert De goede zoon van Rob van Essen dan wel terug, want die staat deze week niet de lijst.

0