Drie jaar geleden was het al duidelijk dat Jessica Durlacher zou vertrekken bij De Bezige Bij omdat daar een boekje van de Vlaamse activist Dyab Abou Jahjah uitgegeven werd. Vandaag werd bekend waar Durlacher haar nieuwste boek (eind 2020) gaat uitgeven: De Arbeiderspers:

Met veel plezier berichten wij u dat het werk van Jessica Durlacher, na twintig jaar te zijn uitgegeven door De Bezige Bij, vanaf heden zal verschijnen bij De Arbeiderspers. De uitgeverij, deel uitmakend van Singel Uitgeverijen, begint haar activiteiten voor Durlacher begin volgend jaar met de heruitgave van De dochter, haar tweede roman waarvoor ze indertijd genomineerd werd voor de NS Publieksprijs en de Literatuurprijs Nordrhein/Westfalen en waarvan in de loop der jaren meer dan 170.000 exemplaren zijn verkocht. Dit boek was al lange tijd niet meer leverbaar. Tweede helft volgend jaar verschijnt haar nieuwe roman, waar ze op dit moment volop aan werkt.

Van manlief Leon de Winter verschijnt in januari de lang verwachte en uitgestelde roman De dood van Europa bij Hollands Diep. Ook hij vertrok bij De Bezige Bij. Van Solomonica de Winter die in 2014 debuteerde bij Prometheus is nooit meer iets literairs vernomen, ze is inmiddels ook al uit de lijst van auteurs gehaald op de website van die uitgeverij. Vader G.L. Durlacher zat bij Meulenhoff.

0