In het radioprogramma OVT is de Libris Geschiedenis Prijs 2019 door de burgemeester van Leeuwarden uitgereikt aan Roelof van Gelder voor zijn boek Dichter in de jungle (Atlas Contact). Van Gelder mag 20.000 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

De andere genomineerden waren:
Jan Brokken – De rechtvaardigen (Atlas Contact)
Bart Van Loo – De Bourgondiërs (De Bezige Bij)
Annet Mooij – De eeuw van Gisèle (De Bezige Bij)
Sjeng Scheijen – De avant-gardisten (Prometheus)

De jury bestond naast Sybrand van Haersma Buma verder uit: Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit; Annemarie Lavèn, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Klaartje Schweizer, sectormanager Collecties en Beheer bij het Nederlands Openluchtmuseum; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant en Jan Luiten van Zanden, hoogleraar Economische geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

0

Reacties