Noch Olga Tokarczuk, noch Peter Handke heeft het tot de bestsellerlijst geschopt. Dat is toch een beetje verontrustend: als zelfs de grootste literatuurprijs al geen bestseller meer oplevert. Margaret Atwood, samen met Bernardine Evaristo winnaar van de Booker Prize, kan wel profiteren van haar prijs. De testamenten steeg van plek 34 naar 20, terwijl voorganger Het verhaal van de dienstmaagd stijgt van 16 naar 11.

Zo langzamerhand rammelen ook alle kinderboeken uit de top 60. Zwarte schuur van Oek de Jong stijgt daardoor naar de derde plek op de voet gevolgd door Let op mijn woorden van Griet Op de Beeck. Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer stijgt opnieuw, nu van 20 naar 17. Ook De nachtstemmer van Maarten ’t Hart stijgt weer ligt van 40 naar 34.

In de staart van de lijst blijft Alle tijd van Ronald Giphart stand houden op plek 51.

0