Het leek een mooi avontuur te worden voor de vakantie, maar het avontuur van Bookaroo is afgelopen. Bazarow, het onlangs gelanceerde platform, neemt de boel van Bookaroo over en gaat in een volledig nieuw te bouwen site (de laatste is net af) ook de wens van veel klanten van Bookaroo honoreren: dat de klant zelf kon beslissen welke boekhandel de bestelling afhandelt. Die functionaliteit zal pas begin 2020 worden ingevoerd.

Daniël van der Meer schrijft in een persbericht:

Bookaroo en Bazarow gaan samen verder
Omdat je met zijn tweeën sterker staat, gaan Bookaroo en Bazarow samen verder onder één naam: Bazarow.

Op Bookaroo bestelden lezers boeken die werden bezorgd door boekhandels. Zo kregen boekhandels extra inkomsten. Bazarow op zijn beurt beloont schrijvers en vertalers extra bij de verkoop van hun boeken. Nu komen de belangen van boekhandels, schrijvers en vertalers samen.

Bookaroo startte afgelopen zomer met een lanceringscampagne die veel aandacht trok en waarbij 10.000 boeken in twee weken werden verkocht. Maar door het vroege succes werd ook duidelijk dat het team van Bookaroo te klein was voor diens ambitie. Wat ze gekscherend een ‘idioot plan’ hadden genoemd, was dat inderdaad: een verdomd grote klus.

Kort daarna startte Bazarow, dat in eerste instantie alleen schrijvers en vertalers aan betere opbrengsten wilde helpen. Hun aanpak verschilde met die van Bookaroo. Ze lanceerden zacht en hebben beter nagedacht over de lange termijn. Bazarow had meteen al een digitaal magazine, publiceert zelf omvangrijke recensies en heeft eigen inhouse developers die dagelijks de website verbeteren.

Beiden willen het boekenvak op een positieve manier veranderen. Een samenwerking was duidelijk de beste manier. Bazarow neemt daarin het voortouw, omdat zij door hun professionele aanpak meer mogelijkheden hebben tot doorontwikkeling. Dit betekent ook dat het initiatief doorgaat onder hun vlag.

Bazarow gaat lezers de optie geven om zelf hun leverende boekhandel te kiezen. Je kan er dan ook voor kiezen om het boek daar zelf op te halen. Dit was altijd al een grote wens van Bookaroo, maar was met hun team niet uitvoerbaar. Bazarow moet deels een nieuw systeem bouwen hiervoor, dit zal begin 2020 klaar zijn. Tot dan worden boeken tijdelijk door Bazarow zelf geleverd en worden alleen schrijvers en vertalers extra beloond.

De website van Bookaroo blijft nog twee weken online staan zodat iedereen z’n gegevens nog kan bekijken. Daarna gaat Bookaroo ook echt offline.

0

Reacties