De week nadat het DWDD-boekenpanel bij elkaar is gekomen, is het altijd leuk om naar de Bestseller 60 te kijken. Wat is het zogenaamde DWDD-effect? Vorige week riep het panel Verzamelde gedichten van Menno Wigman uit tot beste boek van de maand oktober.

De andere tips waren: Een stralende toekomst van Rebecca Makkai, Waagstukken van Charlotte Van den Broeck en De wetten van water van Cynan Jones.

Geen enkele titel behaalde de top tien deze week. Wigman verschijnt op plek 32; de bundel van Wigman is nog gewoon leverbaar, dus het effect had groter kunnen zijn (helaas). Van den Broeck scoort het best; ze komt binnen op plaats 13. Het boek van Van den Broeck is al enkele dagen in herdruk, wellicht verschijnt haar boek volgende week zelfs in de top tien (vorige week donderdag kreeg ze nog een extra opkontje van Matthijs van Nieuwkerk).

Rebecca Makkai en Cyan Jones haalden de Bestseller 60 niet.