Het was niet echt spannend op welk boek het DWDD-boekenpanel vanavond – immers de laatste dinsdag van de Maand – die verfoeilijke sticker zou plakken. Het DWDD-Boek van de Maand werd door Grietje Braaksma (Broese, Utrecht) ‘een pareltje’ genoemd. ‘Het predikaat klassiek gaat hier zeker op,’ zei ze.

Ze kwam als laatste boekverkoper aan het woord, nadat Ronnie Terpstra (Van der Velde, Leeuwarden) een pleidooi hield voor Alleen de bergen zijn mijn vrienden van Behrouz Boochani, Manda Heddema (De Koperen Tuin, Goes) voor het cadeauboek Ik wou dat ik een vogel was en Wouter Cajot (’t Stad Leest, Antwerpen) voor De lange weg naar huis van Patrik Svensson.

Die boeken werden het dus niet, maar wel Pastorale van Stefan Enter. Morgen vroeg opstaan om het nog zonder die vermaledijde sticker te kunnen kopen.

8