‘This year, the Paris Review board of directors’ editorial committee has selected Richard Ford to receive the Hadada.’ Dat is gisteren bekendgemaakt. De Hadada Award is een prijs bedoeld voor een ‘distinguished member of the writing community who has made a strong and unique contribution to literature.’ De Hadada wordt sinds 2003 uitgereikt door het tijdschrift The Paris Review. De prijs werd eerder oa toegekend aan Joan Didion, John Ashbery, Lydia Davis, Robert Silvers en Paula Fox.

Er is kritiek op de keuze van het tijdschrift. Onder andere vanwege de manier waarop Ford met een slechte kritiek omgaat. The Guardian beschrijft hoe Ford reageerde op een slechte recensie van Colson Whitehead (Ford spuugde Whitehead in zijn gezicht) en van Alice Hoffman: ‘he shot a hole through her latest book and posted it to her’.

Afbeelding: Screenshot Youtube

0

Reacties