In Pauw mocht Özcan Akyol samen met Arnon Grunberg iets vertellen over het boek Turks fruit (dat 50 jaar geleden verscheen), maar voordat zij aan bod kwamen, was eerst advocaat Peter Plasman te gast.

Plasman sprak over het strafbaar stellen van het ontsnappen van gevangenen, Akyol praatte vrolijk mee met het item, dit tot irritatie van de advocaat. Toen Akyol over zijn eigen gevangeniservaring begon te praten, onderbrak hij de schrijver: ‘Je zit wel in mijn onderwerp hè, dat je het even weet!’

Aan het eind van het item gaat het weer mis als Akyol het woord neemt; ditmaal is het presentator Pauw die de schrijver de mond snoert omdat hij naar een ander item wil: ‘Nee, nee, we gaan door. Je bewaart dit straks maar voor bij een drankje.’

Enfin, later praat Akyol samen met Grunberg over de impact van de roman Turks fruit en het schrijverschap van Jan Wolkers. Kijk het item hieronder terug!

30

Reacties