De tentoonstelling Foute boeken in Museum Meermanno was de inspiratiebron voor de zaterdagse column in het AD van Saskia Noort. Ze beschrijft hoe ze haar doorbraakbestseller De eetclub heeft herschreven om ‘wit privilege, patriarchale macht, heteroseksisme, cultural appropriation (niemand heeft meer een vlecht, heus niet!), alle othering, pronouns eruit te schrijven’.

Omdat haar boek nogal ‘hetero-normatief’ heeft Noort bij het herschrijven het roer omgegooid:

Daarom is de hoofdpersoon Karin nu een panseksuele vrouw, die erachter komt dat ze polyamoureus is en haar grote geheime liefde Simon een non-binaire mens van kleur die rijk geworden is met hotyogastudio’s en ayahuascaweekenden.

Lees de hele column met alle andere grapjes hier.

Op haar Instagram-pagina poseerde de schrijfster eerder dit jaar nog uitgebreid op de boot van de Viva die meevoer met Gay Pride.

0

Reacties