‘De lezer centraal en elkaar versterken • Lezers inspireren • Lezers helpen kiezen • Veellezers als ambassadeurs van het boek • Imago van het boek versterken’ Allemaal mooie woorden die horen bij het ronkende persbericht waarmee de CPNB en lezersplatform Hebban hun nadere samenwerking aankondigden. Hebban-hoofdredacteur en general manager Sander Verheijen stond samen met Eveline Aendekerk de baas van het CPNB op de foto terwijl ze samen een taartje vasthielden.

Verheijen sprak de historische woorden:

Er is maar één landelijk campagnebureau voor het Nederlandstalige boek en er is maar één grote lezerscommunity voor liefhebbers van het Nederlandstalige boek. Dit huwelijk moest er natuurlijk komen. De nieuwe CPNB-strategie ‘De lezer centraal’ is Hebban.nl op het lijf geschreven. Wij zien daarom enorm uit naar de samenwerking en de nieuwe mogelijkheden die we met elkaar hebben en zullen ontwikkelen. 2020 wordt een prachtig jaar voor lezers en door lezers.

Benieuwd hoeveel de hoofdredacteur die andere mensen tot lezen moet brengen zelf leest? Dat is makkelijk, want bij Hebban doe je ook altijd mee aan een Reading Challenge. Aan het begin van het jaar zeg je hoeveel boeken je gaat lezen en in de loop van het jaar kun je zien of je op schema ligt. De ambities van Verheijen lagen niet zo hoog: 15 boeken. Dat is ongeveer anderhalf boek per maand. Hij zit nog maar op 10 boeken (nou ja, 9 + een tijdschrift). Dus de komende weken moet Verheijen nog 5 boeken lezen om zijn lage ambitie te halen.

Dit is het leeslijstje van de hoofdredacteur:
Wraak – Wouter Laumans Marijn Schrijver
Laura H. – Thomas Rueb
De nieuwe wereldorde – Rob de Wijk
Onder de paramariboom – Johan Fretz
Lampje – Annet Schaap
De parade – Dave Eggers
Thriller Magazine
Het meisje van toen – Edward Hendriks
Façade – Esther Verhoef
Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

Voor volgend jaar heeft Verheijen zijn ambitie opgeschroefd: 20 boeken!

De CPNB:

Doel is de Nederlander te inspireren meer te lezen. Dit wordt bereikt door samen te werken en elkaars activiteiten te versterken en te vergroten. Voor de stichting CPNB past deze samenwerking perfect in de nieuwe strategie ‘De lezer centraal’, die zich richt op het aanwakkeren van de leescultuur in Nederland door lezers te inspireren en te helpen bij hun boekenkeuze.

(foto: © CPNB)

1