Enkele honderden Rotterdammers hebben de afgelopen dagen het condoleanceregister getekend dat in de hal van het stadhuis ligt voor de vorige week overleden Jules Deelder.

Op de website van de gemeente Rotterdam zegt burgemeester Aboutaleb:  ‘Vrij naar zijn eigen woorden hoop ik dat hij nu op een hoger plan gekomen is, met zijn vleugels wiekend door de lucht. Zodat hij wellicht met verbazing – en misschien met een beetje trots – kan zien hoe de stad huilt. Jules is Rotterdams erfgoed, verankerd in de stad, in het hart van de Rotterdammer.’

Het condoleanceregister kan in het stadhuis aan de Coolsingel nog (op werkdagen van 10.00-17.00 uur) worden getekend tot oudejaarsdag 15.00 uur. In het Kasteel van Sparta ligt op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur een condoleanceregister klaar.

De publieke herdenking van Jules Deelder is op 31 december in  de Doelen, na de uitvaart in besloten kring. De familie van Jules Deelder zal hierbij aanwezig zijn. ‘Er wordt in stijl afscheid genomen, met live muziek en verschillende sprekers,’ kondigt de gemeente aan. In de Doelen is die dag ook nog gelegenheid om het register te tekenen.

Foto: Gemeente Rotterdam