In haar Volkskrant-column reageert Loes Reijmer vandaag op de DWDD-uitzending van afgelopen dinsdag waarin Lize Korpershoek te gast was. Ze kwam vertellen over haar documentaire Mijn seks is stuk. Reijmer bekritiseert in haar column het ‘haantjesgedrag’ dat Van Dis en Van Nieuwkerk in het interview vertoonden.

Ze schrijft:

Nooit gedacht dat Adriaan van Dis in een reactionair hoekje van de talkshowtafel terecht zou komen. Het gebeurde dinsdagavond in De Wereld Draait Door. ‘Wil je kinderen?’, vroeg de schrijver aan videomaker Lize Korpershoek. Om er direct een oordeel verpakt als bezorgde vraag aan toe te voegen: ‘Wat zou je ervan vinden als die kinderen de film straks zien?’

Reijmer vervolgt:

Onderwerp van gesprek was niet Crazy Gangbang XVII, zoals je misschien zou denken op basis van het gefrons van Van Dis. Korpershoek heeft Mijn seks is stuk gemaakt, een documentaire waarin ze onderzoekt hoe het komt dat ze weinig zin in seks heeft. Het moeizame item in DWDD illustreerde perfect waarom de film nodig is. Ook Matthijs van Nieuwkerk toonde zich namelijk erg bezorgd. Niet zozeer over Korpershoek, maar over het seksuele plezier dat haar vriend Tim Hofman, zíjn tafelheer Tim, werd onthouden.

Volgens de columniste hebben Van Dis en Van Nieuwkerk de documentaire niet begrepen:

De twee mannen hadden 25 minuten lang naar een documentaire zitten kijken over de seksualiteit van een jonge vrouw en zich louter bekommerd om haar vriend en hypothetische kinderen. Laat dat toevallig nou net de analyse van Korpershoek zijn: ze is in bed altijd vooral met de wensen van anderen bezig geweest, heeft nooit echt ontdekt wat ze zelf nou eigenlijk fijn vindt.

Meer haantjes hadden het zwaar met haar zoektocht. Maxim Hartman, hofnar in de seksestrijd, liet op Instagram weten ‘fel tegen’ de documentaire te zijn.

3