Hoeveel mensen er na het lezen van een recensie of het zien van een filmpje op Tzum naar de fysieke boekhandel hollen: we weten het niet. Maar, van harte. We weten ook niet hoeveel mensen naar aanleiding van een artikel hier naar hun bestelling digitaal plaatsen bij Libris, ECI, Bookspot, Bazarow of Ako. Ook van harte. We weten alleen wat we verkopen via die linkjes naar Bol. com onder en naast de artikelen. Als je via ons zo’n linkje aanklikt, dan krijgen wij een klein percentage en met die paar tientjes per maand kunnen de eindredacteuren hun bloedjes van kinderen voederen. De rest van alle recensenten en medewerkers werken voor niets mee aan de site.

Bol begon ooit als boekengigant, maar verkoopt tegenwoordig alles wat los en vast zit. Van de 1257 artikelen waren er 768 boeken en 185 e-books. Wij zijn dus heel erg blij met de klant die via ons de Apple iPhone Xs, de HP Pavilion 15, 10 pakketten Popla Megarol 2-laags wc-papier, de Sola Diamond Kookpan of 4 paar Noorse wandelsokken in de maat 43-46 kocht. Dank, dank, dank.

Bij de verkochte boeken en e-books waren dit de best verkopende via Bol:

11 exemplaren
Ilja Leonard Pfeijffer – Grand Hotel Europa

10 exemplaren
Marian Donner – Zelfverwoestingsboek

9 exemplaren
Boudewijn van Houten – Een heel gelukkig 2050

8 exemplaren
Peter Buwalda – Otmars zonen
Maarten ’t Hart – De nachtstemmer
Michel Houellebecq – Serotonine

7 exemplaren
Nicolien Mizee – Moord op de moestuin
Marijke Schermer – Liefde, als dat het is

6 exemplaren
Ad ten Bosch – De IJssel stroomt feller dan de Amstel
Elisabeth van Nimwegen – Onderdak
Benedict Wells – Het einde van de eenzaamheid

5 exemplaren
Josho Brouwers – Goden, monsters en helden
Peter Buwalda – Bonita Avenue
Dore van Duivenbode – Mijn Poolse huis
Johan Fretz – Onder de paramariboom
Murat Isik – Wees onzichtbaar
Jan Kuipers en Ben Tiggelaar – De kleine Covey
Manon Uphoff – Vallen is als vliegen

4 exemplaren
Sander Kollaard – Uit het leven van een hond
Michael Ondaatje – Blindganger
Sally Rooney – Normale mensen

1

Reacties