De pest van Albert Camus maakt deze week een sprong in de Bestsellerlijsten: van plek 24 naar 3. Daarmee staat het net achter Lucinda Riley’s De zeven zussen. Zon en de bio over Abdelhak Nouri die deze week de lijst aanvoert. De pest blijft ook net voor een ander virus: Patty Brard. Er volgen daarna nog heel wat zussen in de top van de bestsellerlijst.

Een opvallende rentree maakt Vallen is als vliegen van Manon Uphoff. Het boek werd genoemd als een van de mooiste boeken van de afgelopen jaren in het laatste optreden van het Boekenpanel van DWDD. Ook De zweetvoetenman van Annet Huizing & Margot Westermann maakt een rentree en wel op 13. Johan Harstad komt met Max, Mischa & het Tet-offensief binnen op 32. Dat boek werd, ondanks dat de boekhandelaar het na al die jaren nog steeds niet uit had, gekozen tot Boek van de Maand. Het boek staat voor het eerst in de bestsellerlijst. Alleen Haaienkoorts van Morten Strøksnes haalde de lijst niet.

In de staart van de lijst zien we Grand Hotel Europa staan op 47 (de laagste plek tot nu toe, maar wel de 68e week) en ook Zwarte schuur van Oek de Jong staat met de 57e plek in de gevarenzone.