Grapjesmaker Youp van ’t Hek is terug op zijn vaste plek op de achterpagina van NRC Handelsblad. De columnist heeft enkele benauwde weken achter de rug dankzij het coronavirus dat hem zelfs in het ziekenhuis deed belanden. Op 29 februari schreef hij nog:

De commotie is ronduit fascinerend. Terwijl dat virus niets anders is dan een stevig griepje met een iets hogere kans op de eeuwige jachtvelden. God, Allah en hun collega’s zullen er wel een bedoeling mee hebben. Een soort opruiming. Alles moet weg. Sommige verpleeghuizen snakken trouwens naar het virus.

God en Allah komen ook terug in zijn column van deze zaterdag met de titel ‘Aankuchen‘.

Daarom stuurden zij dit meedogenloze virus, dat vooral afrekent met de hebberige boomers zoals u en ik.

Van ’t Hek beschrijft dat het enige wat hij aan het coronavirus heeft overgehouden het verdwijnen van zijn smaak is, om er meteen het grapje op te laten volgen dat hij het coronalied van de verzamelde BN’ers zo prachtig vindt.

Het homofobe gehalte van zijn grappen is intact gebleven. Zo noemt hij Geert Dales, voorzitter van 50, een ‘ijdele trut’. Op het eind van zijn column verklapt de cabaretier wat hem door de kwaal heen sleepte: ‘De mededeling dat het Songfestival niet doorging.’

Nou, dat wordt weer lachen de komende weken.