Hij is de beheerder van de Facebookgroep Thrillerverslinders, maar hij doet zich ook voor als recensent van de NDC Mediagroep. Uitgever Anton Scheepstra van Passage vroeg het even na bij chef Boeken Joep van Ruiten. Die schrijft op zijn blog Woest en ledig:

Ik dacht aan de boekenmedewerkers die van onze hoofdredactie te horen hebben gekregen dat de NDC Mediagroep wegens geldgebrek voorlopig geen gebruik van hun diensten kan maken en antwoordde dat we hier met een spookrecensent van doen hebben.

Van Ruiten begint te speuren en vindt wat sporen die Huso Akkerman heeft nagelaten. Misschien kunnen we nog iets meer te weten komen. Als we de naam van zijn bedrijfje volgen komen we op een website die nog gevuld moet worden. Als we de straatnaam opzoeken komen we bij een troosteloze flat in Leeuwarden uit (zie boven). Wie weet meer over deze spoorkrecensent die gratis boeken probeert te scoren?

Wordt vervolgd.