Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi schrijven schrijven samen het Poëziegeschenk voor de Poëzieweek van 2021. Maud Vanhauwaert :

Ik voel me vereerd door de opdracht, en kijk ernaar uit om die samen met Rodaan aan te pakken. Rodaan en ik zijn jaren geleden al eens aan elkaar blijven haperen. Ik was meteen gefascineerd door zijn betoverende taal die je direct naar een andere wereld katapulteert. Net omdat wij op zoveel vlakken verschillen, lijkt het mij spannend om samen met hem rond ‘samen’ te dansen. Dat kan vonken geven!

Rodaan Al Galidi:

Maud en ik kennen elkaar al vanaf dat zij jong was en ik oud. Nu is zij net niet oud en ik ben net bejaard. We hebben elkaar leren kennen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Ze is een prachtig mens met een enorm gevoel voor taal, een geweldige performer. In die tijd deed zij de presentatie voor het Zuiderpershuis. Ik was illegaal en werd geadopteerd door PEN Vlaanderen en het Zuiderpershuis.

Tijdens de Poëzieweek (28-1-2021 t/m 3-2-2021) is het Poëziegeschenk verkrijgbaar in de deelnemende Vlaamse en Nederlandse boekhandels.

Reacties