De op non-actief gestelde literair recensent Arjan Peters wil weer aan de slag bij de Volkskrant. Dat zegt zijn advocaat Marcus Draaisma vandaag in NRC. De Volkskrant heeft de kantonrechter eind vorige week gevraagd de arbeidsovereenkomst met Peters, die sinds 2004 in vaste dienst is en daarvoor al twaalf jaar voor de krant schreef, te ontbinden.

Volgens NRC betreurt Peters het als hij „te gemeenzaam” is geweest in contacten met vrouwelijke auteurs. Zijn advocaat zegt dat het ‘in het circuit’ gangbaar is om elkaar aan te spreken met ‘lieve’ en berichten af te sluiten met ‘liefs’. De Volkskrant voert aan dat hij zijn positie heeft misbruikt om contact te zoeken met schrijfsters alvorens een recensie te publiceren. Dat is ‘onacceptabel’.

In Peters’ verweerschrift staat dat het hem spijt dat een schrijfster met wie hij een afspraak had ‘het contact anders heeft begrepen dan bedoeld’.

De rechter doet over een paar weken uitspraak als de Volkskrant en Peters er onderling niet uitkomen.

Hier het verhaal in NRC (€).

0