Ruim 12.000 tekeningen, vogeldagboeken en strippagina’s gaan naar het Allard Pierson Museum in Amsterdam, want de nalatenschap van de tekenaar/schrijver Peter van Straaten is door dat museum verworven. De verwerving is mogelijk gemaakt door gedeeltelijke schenking van de erven, de Vereniging Rembrandt (mede dankzij haar Themafonds Prenten en Tekeningen, haar mr Rickert J-F. Blokhuis Fund en haar BankGiro Loterij Aankoopfonds), door het Mondriaan Fonds en door de Vrienden van de Bijzondere Collecties/het Allard Pierson.

Volgens de site van het museum is dit in overeenstemming met de wil van Van Straaten.

Van Straaten wilde namelijk dat zijn nalatenschap zoveel mogelijk bijeen zou blijven; eerder ontving het Allard Pierson van de erfgenamen al 6.000 tekeningen uit de beroemde stripserie Vader & Zoon, die oorspronkelijk in Het Parool verscheen.

Zie hier meer info.

(foto Peter van Straaten, Rijk de Gooyer en Simon Carmiggelt in 1979: Dijk, Hans van / Anefo, Nationaal Archief, CC0)