Vandaag de eerste dag van de uitreiking van de Zilveren Griffels en Penselen. De bekendmaking van de verschillende categorieën wordt over de hele week uitgesmeerd.

Zilveren Griffel – categorie zes tot negen jaar
Bette Westera en Sylvia Weve ontvangen samen een Zilveren Griffel voor hun boek Dit is geen Cobra.

Zilveren Griffel – categorie poëzie
Bette Westera kreeg vandaag ook een Zilveren Griffel in de categorie poëzie voor het boek Uit elkaar. Edward van de Vendel ontvangt een Zilveren Griffel voor het boek Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt.

Zilveren Penseel – categorie geïllustreerde kinderboeken
De Vuurvliegzee – en andere dierenverhalen geïllustreerd door Carll Cneut en Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt met illustraties van Martijn van der Linden zijn beide bekroond met een Zilveren Penseel in de categorie geïllustreerde kinderboeken.

Zilveren Penseel – categorie geïllustreerde jeugdboeken
In de categorie geïllustreerde jeugdboeken zijn de boeken Uit elkaar van Sylvia Weve en Zwerveling van Peter van den Ende bekroond met een Zilveren Penseel.

Hier een filmpje.

DEEL 1: Zilveren Griffels en Penselen 2020

Wat is jouw volgende boek?
Misschien is dat wel één van deze Zilveren Griffel of Zilveren Penseel winnaars! Op dinsdag 25 augustus reikten we de eerste Zilveren Griffels en Penselen van 2020 uit! En als bonus komen er ook nog een deel van de Vlag en Wimpels voorbij. Kortom, één grote prijzenregen! Kijk je mee?

Op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 augustus zie je de andere winnaars voorbij komen!

#watisjouwvolgendeboek? #zilverengriffelsenpenselen

Geplaatst door Kinderboekenweek op Dinsdag 25 augustus 2020

0