In de lokale krant Het Parool staat vandaag een zorgwekkend bericht over de Amsterdamse boekhandel Athenaeum. Gisteren heeft het personeel te horen gekregen dat er stevig wordt gereorganiseerd bij de boekhandel.

Onder andere de coronacrisis heeft hiervoor gezorgd. Directeur Caroline Reeders zegt tegen de krant:

De binnenstad was uitgestorven. Bij Van Rossum viel een deel van het personeel uit, dat werd een loketwinkel. De winkel in het Rijksmuseum ging dicht, Het Martyrium en Haarlem hielden het beste stand, de winkels konden openblijven en iedereen die kwam kocht iets.

De boekhandel heeft op dit moment zes vestigingen, maar gaat nu de vestiging op Roeterseiland sluiten. De winkel op het Spui, die werd opgericht Johan Polak en Rob van Gennep, Het Martyrium, Van Rossum in Amsterdam-Zuid en de vestigingen in het Rijksmuseum en Haarlem blijven bestaan. Een kwart van het personeel wordt ontslagen om de komende jaren het hoofd boven water te kunnen houden.

Reeders zegt:

Hoewel ik overtuigd ben van onze nieuwe koers, valt dat me uiteraard zwaar. Veel andere bedrijven en culturele instellingen moeten maatregelen treffen als gevolg van de coronacrisis. Maar het voelt toch anders als het jezelf betreft.

Lees het volledige verhaal hier:

0