NH Nieuws ging op bezoek bij dichter/rapper Darryl Danchelo Osenga om te vragen wat hij bedoelde met zijn rap ‘Zwarte bladzijde’ en hij biedt zijn excuses aan.

Mijn intentie was om een discussie te openen dat het ene wordt belicht op school en het andere niet. Ik heb op mijn school nooit slavernijgeschiedenis gehad en de Tweede Wereldoorlog werd breed uitgemeten.

Zie de beelden hier.

Zijn optreden bij de rellen in de Schilderswijk is aan bod gekomen bij de gemeente, maar dat heeft de gemeente niet weerhouden om de dichter aan te stellen als stadsdichter.

In het interview vertelt Osenga dat hij het nummer op privé had gezet bij YouTube en dat zou wel aangeven dat hij niet meer achter de tekst stond. Dat inzicht is wel heel laat gekomen, want dat is pas vanmorgen gebeurd nadat Tzum over het nummer geschreven had.

Er duiken inmiddels ook tweets op van Isayno die waarschijnlijk ook niet bedoeld zijn om te kwetsen.