In het AD schrijft tv-recensente Angela de Jong op wat de gewone man denkt, zoals elke populist precies weet wat de gewone man denkt. Donderdag besprak De Jong het dagelijke SBS6-programma Dit Vindt Nederland, een programma dat de gewone man nog niet echt heeft kunnen vinden (zelfs Mondo is een groot kijkcijfersucces als je de cijfers vergelijkt). Het programma wordt gepresenteerd door strafrechtadvocaat Natacha Harlequin. De Jong noemde haar naam niet in haar stukje.

Het programma wordt gepresenteerd door de advocate die zich behendig in de kijker speelde met de racismespecial van VI. Pittig wijffie, dat levert spannende tv op. Zo denkt John. En hoor ik daar iemand ‘Divibokaal’ roepen?. Ze is ongetwijfeld een kei in haar vak, maar van presenteren heeft ze weinig kaas gegeten. Haar grootste handicap is dat ze met zo’n woeste blik in de camera kijkt, alsof ze Johan Derksen weer over tafel trekt, dat je als kijker spontaan de rillingen over je rug voelt lopen.

Schrijver Johan Fretz had er genoeg van. Op zijn Instagrampagina laat hij zien dat de column van De Jong past in een lange racistische traditie.