Er zijn al meer dan 170 schrijvers en vertalers die zich hebben ingeschreven bij Bazarow, de boeken- en verkoopsite die vorig jaar Bookaroo overnam.

Hoofdredacteur Roeland Dobbelaer is erg tevreden over de lijst met deelnemers. “Ja het begint te komen.” Literaire schrijvers en vertalers als Manon Uphoff, Ivo Victoria, Jan van Mersbergen, Désanne van Brederode, Peter Abelsen, Hans Vervoort, Annemarie Vlaming, Manik Sakter, Martin de Haan, Barbara de Lange en Sjeng Schreijen schreven zich in. Ook veel thriller-, kinderboeken- en young adult-auteurs meldden zich aan, waaronder Marco Kunst, Chinouk Thijssen, Tjeerd Langstraat, Astrid Boonstoppel en Maria Postema.

Opvallend is dat er ook veel schrijvende filosofen en (wetenschaps)journalisten op de lijst staan. Maxim Februari (ook romancier uiteraard), Marjan Slob, Coen Simon, Simon Rozendaal, Bert Keizer, Joke Hermsen, Christian Jongeneel (ook romancier), Jan Bransen, André Klukhuhn en de denker des vaderlands Daan Roovers.

De complete lijst van deelnemers staat hier.

Wie zich inschrijft, deelt mee in de opbrengsten van de verkochte exemplaren van zijn eigen boeken.

Voorlopig keren we aan schrijvers en vertalers 1 euro uit per boek dat van hen verkocht wordt, en dat minimaal €17,50 kost. Omdat we te maken hebben met stevige kosten voor handeling bij het CB en portokosten houden we aan bestellingen van fysieke boeken van onder de €17,50 nauwelijks wat over, dus keren we hierbij niet uit.

Schrijvers en vertalers kunnen zich hier aanmelden.

0

Reacties