Uitgeverij Thomas Rap raakt per 1 november uitgever Arend Hosman en redacteuren Saartje Schwachöfer en Catharina Schilder kwijt. Zij vertrekken dan naar het nieuw op te richten Alfabet uitgevers. NRC Handelsblad en de Volkskrant berichten erover. Thomas Rap behoort samen met grotere broer De Bezige Bij tot WPG Uitgevers, Alfabet Uitgevers wordt onderdeel van het VBK-concern waartoe ook Atlas Contact behoort. Hosman denkt dat hij binnen dat concern een zelfstandiger beleid kan voeren.

NRC meldt dat Youp van ’t Hek – die met zijn jaarlijkse columnbundeling Thomas Rap tijdenlang op de been hield – bij Thomas Rap blijft. Of de andere moneymaker, Yuval Noah Harari, met Hosman meegaat is nog de vraag.

Thomas Rap is ook de uitgever van Stephen Fry, Japke-d. Bouma en Wim Daniëls. Bouma heeft op Twitter geschreven dat ze nog niet weet wat ze gaat doen.