Op de site van NRC Handelsblad staat een interview met minister Arie Slob. Het artikel dingt meteen mee voor het meest glibberige interview van het jaar, want de politicus praat om alle problemen heen. Over het lerarentekort ‘er zijn 6.400 fte’s bijgekomen in het primair onderwijs’, over corona ‘leraren hebben nu voorrang bij het testen’ en ga zo maar door. Mirjam Remie en Patricia Veldhuis vragen ook naar het leesonderwijs waar Nederland niet zo hoog scoort in internationale onderzoeken.

‘We gaan de verplichte lesstof wijzigen en leesplezier en leesmotivatie toevoegen aan het curriculum.’

U denkt dat de curriculumherziening een oplossing is voor de leesachterstanden?
‘Het zorgt ervoor dat leesplezier wordt verankerd in de eindtermen [wat leerlingen moeten weten, red.], dan is het niet meer vrijblijvend. Maar we moeten niet wachten tot de bijstelling van het curriculum is afgerond.’

Lees het hele interview hier.