Na de succesvolle bezorgmarathon in Rotterdam, trekt Ernest van der Kwast zijn sportieve kleren opnieuw aan om zijn roman Ilyas rond te brengen. Niet hardlopend deze keer, maar op de fiets. Fietsenproducent Mokumono sponsort de auteur met een lichtgewicht sportieve Delta C e-bike. Op zaterdag 24 en 31 oktober en 7 en 14 november zal hij boekhandels in Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Den Haag aandoen om bestellingen op te halen, te signeren en vervolgens in de stad rond te brengen. Komende zaterdag is Utrecht aan de beurt. Wie zijn boek bij Broese of De Utrechtse Boekenbar bestelt kan zaterdag de schrijver aan de deur verwachten.

Het is de bedoeling dat het daar niet bij blijft:

Uitgever en auteur roepen boekhandels in de vier steden op om zich aan te melden. Bij verlenging van de coronamaatregelen wordt er gekeken of de actie kan worden uitgebreid naar andere steden. ‘Maastricht, Groningen, Zierikzee, Deventer,’ oppert Van der Kwast. ‘De odyssee van Ilyas kan mij niet groot genoeg zijn.’

(foto via Facebookaccount van Ernest van der Kwast)