Vanmiddag ging op Twitter een tweet rond dat schrijfster Amélie Nothomb (1966) is overleden, maar dit blijkt fake news te zijn. De Nederlandse uitgever van Nothomb, Xander Uitgevers, heeft zojuist laten weten dat de schrijfster kerngezond is.

Nothomb werd bekend bij het grote publiek door haar roman Stupeur et tremblements uit 1999, waarvoor ze de Grand Prix du roman de l’Académie française ontving, één van de oudste en meest prestigieuze literaire prijzen in Frankrijk.

Ik ben uitermate gelukkig dat het nieuws niet klopt…wel triest dat iemand dit doet

Amélie Nothomb © Jean-Baptiste Mondino /Albin Michel

Geplaatst door Emmanuelle Rollé op Maandag 5 oktober 2020

De tweet over het overlijden van Nothomb werd verspreid door het fake-account ‘xandernewsnl’; inmiddels is het account verwijderd. Of toch niet?