In interviews liet Marieke Lucas Rijneveld al weten bezig te zijn met een tweede roman, maar de verschijningsdatum was onbekend. De uitgever van Rijneveld, Atlas Contact, kondigde ook nog niets aan in de brochure van dit najaar.

Maar gistermiddag schreef Rijneveld ineens op Facebook dat die tweede roman, Mijn lieve gunsteling getiteld, toch echt klaar is. De roman ligt zelfs al over een maand in de boekwinkel, op 5 november.

Ik ben zo blij en trots om eindelijk te kunnen zeggen dat mijn tweede roman ´Mijn lieve gunsteling´ op 5 november…

Geplaatst door Marieke Lucas Rijneveld op Woensdag 7 oktober 2020

Atlas Contact heeft inmiddels ook laten weten wat we ongeveer kunnen verwachten in de nieuwe roman van Rijneveld:

Het is het verhaal van de veearts en zijn ‘uitverkorene’, de dochter van een boer. Tijdens een hete zomer zoeken ze toenadering tot elkaar omdat ze willen ontsnappen aan de grilligheid en de leemten van het plattelandsleven en omdat ze willen ontkomen aan wat er in hen gezaaid is. Gedurende die zomer ontwikkelen ze een obsessieve fascinatie voor elkaar.

De beklemmende bekentenis Mijn lieve gunsteling is een hartverscheurend en tegelijk angstaanjagend verhaal over verlies, verboden liefde, eenzaamheid en identiteit.

De Engelse vertaling van de roman is ook meteen aangekondigd, dit kon niet achterblijven na het internationale succes van Rijneveld, maar de Engelse boekenmarkt moet nog even geduld hebben tot 2022.